Farmárska polievka v chlebovom bochníku

mecom - fotkamecom, 19. novembra 2015
Farmárska polievka v chlebovom bochníku
Foto: mecom

Komerčný recept

Suroviny

100 g
320 g
150 g
90 g
60 g
60 g
12 g
60 g
50 g
Chleba 5 bochníkov:
500 g
500 g
1 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Z jemne nakrájanej cibule so slaninou nakrájanou na kocky pripravíme základ a opečieme ich do zlatista, pridáme paradajkový pretlak, restujeme, poprášime paprikou a zalejeme vývarom.

  2. 2

    Nakrájame kyslú kapustu, zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do základu, varíme do zmäknutia. Z múky a tuku pripravíme zápražku, ktorou polievku zahustíme.

  3. 3

    Nakrájané huby orestujeme na panvici a pridáme do polievky, ktorú dochutíme. Majoránku pridáme až na koniec. Servírujeme v chlebových bochníkoch.

Diskusia k receptu

kremnicky
Polievka v chlebovom bochníku - je to neúcta k chlebu, kt. má len poslúžiť namiesto taniera. Skutočný farmár by takto neplytval plodmi svojej práce. Ale čo už, keď gýč je taký krásny.
katka78
@kremnicky predsa chlebík sa dá skonzumovať, vôbec neplní iba funkciu taniera. Tiež takto príležitostne servírujem (max. 2-3 krát do roka), ale upečiem si na to menšie chlebíky, akurát čo sa zjedia s tou polievkou v nich.
bubaya
Prečo neúcta, okraje si odlamuješ k polievke a najlepšie je to nasiaknuté dno. Mne takto najviac chutí gulášová. U nás sa polievka dáva v dalamánke za 50 centov, to je trochu väčšia žemľa, žiaden dvojkilový peceň.
violetacamorova
My sme mali na stretávke po rokoch východniarsku máčanku v bochníkoch so striedkou po bokoch naservírovanú bolo to veľmi chutné a aj super jedlo, keď si človek chce trochu vypiť. Aj táto polievka vyzerá chutne...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia