Foto: diabambulka
Sýta, rýchla a chutná polievočka :-)))
5
porcií
porcií
25-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji a masle speníme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu, spolu so slaninkou. Zaprášime múkou a premiešame. Zalejeme vodou, pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, bobkové listy a celé čierne korenie ( ak nám zostala koža zo slaniny tak ju dáme tiež vyvariť do polievky ). Vodu osolíme ( nie veľa, len toška pretože tem budeme pridávať sterilizovanú fazuľu aj s nálevom ) a varíme 20 minút. Po 20 minútach máme zemiaky uvarené, vlejeme sterilizovanú bielu fazuľu spolu aj s nálevom, ocukríme, okyslíme octom, okoreníme a zjemníme smotanou. Všetko spolu prevaríme a podávame .
- 2
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-internatna-pr...
ja takymto bleskovym konzervovym sposobom zvyknem niekedy robit sosovicu. ci uz ako kyslu polievku alebo omacku. od vytiahnutia hrnca po tanier na stole to netrva snad ani 10 minut. :-)