Fazuľová polievka internátna (pre začiatočníkov)
Superrýchla polievka,ktorá poteší v tomto zimnom počasí.Naučila ma moja praktická mamka.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 ks - kolieska |
|
1 ks - kolieska |
|
1 štipka |
|
1 ks |
|
2 ks (ostravská) |
|
4 ks - strúčik |
|
1/2 KL |
|
1/2 ks |
|
3 KL |
|
|
Postup
-
1
Do 3 l hrnca dáme masť,pridáme nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.Odstavíme a vsypeme papriku,premiešame a pridáme zemiaky.Vrátime na sporák .Vložíme mrkvu,petržlen a celú klobásu.Nalejeme toľko vody,aby to bolo zaliate.Pridáme soľ a 1/2 gulášovej kocky masox.Keď to zavrie,teplotu znížime a varíme pod pokrievkou.Stopneme si čas - 12 min. Teraz je čas na prepláchnutie fazule - studenou vodou cca 3x.Potom vyberieme zemiak a pichneme doňho vidličku,keď sa predelí,je to akurát.Vsypeme fazuľu a dolejeme vriacu vodu doplna.Klobásu vyberieme a nakrájame.V 1 dl studenej vody rozmiešame hladkú múku a vlejeme do vriacej polievky,povaríme 2-3 min.Odstavíme.Očistený cesnak rozpučíme nožíkom a nasekáme nadrobno.Dáme do polievky a zakryjeme. Čas prípravy závisí od vašej šikovnosti,my dve so spolubývajúcou sme prišli na izbu o 11:45 a o 12:25 sme jedli. Možno sa niekomu zdá málo soli,ale cesnak prekryje nedostatok soli a klobása tiež niečo pustí.Želám dobrú chuť !
Diskusia k receptu