Estónsky kringel na slano (fotorecept)

Autor receptu: mypa

Estónsky kringel je podľa originálu škoricový

90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto
  2. suroviny na plnku
  3. Pripravíme kvások
  4. Necháme vykysnúť
  5. Zatiaľ si rozpustíme maslo
  6. Všetko zmiešame
  7. dáme na dosku
  8. vypracujeme cesto (nezľaknite sa bude tuhšie). Zakryjeme a necháme hodinu kysnúť
  9. Rozdelíme na dve časti
  10. Rozvaľkáme na tenko. a tu máme niekoľko možností. Ja som robila jeden (cesnak, šunka, syr), druhý kečup + pizza korenie na to syr a po upečení som natrela s cesnakom s olejom Robila som aj škoricový (50g rozpustené maslo+5 PL kr. cukor+ 4 KL škorice, miešať a natrieť) Potom som robila orechový (orechy+ maslo+ cukor) A nuttelový (potrieť nuttelou) No a chystám sa na makový
  11. Kečup + korenie
  12. Natrieme a posypeme syrom
  13. Zvinieme
  14. rozkrojíme
  15. takto
  16. Spletieme
  17. a môžeme spojiť do kruhu
  18. Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút. Potom potrieme (olej+cesnak)
  19. Alebo šunkový. Rozpusnené maslo zmiešať s cesnakom, natrieť, poukladať šunku, posypať syrom, stočiť.....
  20. Ten som nechala rovný