Estónsky kringel na slano (fotorecept)
Autor receptu: mypa
Estónsky kringel je podľa originálu škoricový
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto
- suroviny na plnku
- Pripravíme kvások
- Necháme vykysnúť
- Zatiaľ si rozpustíme maslo
- Všetko zmiešame
- dáme na dosku
- vypracujeme cesto (nezľaknite sa bude tuhšie). Zakryjeme a necháme hodinu kysnúť
- Rozdelíme na dve časti
- Rozvaľkáme na tenko. a tu máme niekoľko možností.
Ja som robila jeden (cesnak, šunka, syr),
druhý kečup + pizza korenie na to syr a po upečení som natrela s cesnakom s olejom
Robila som aj škoricový (50g rozpustené maslo+5 PL kr. cukor+ 4 KL škorice, miešať a natrieť)
Potom som robila orechový (orechy+ maslo+ cukor)
A nuttelový (potrieť nuttelou)
No a chystám sa na makový
- Kečup + korenie
- Natrieme a posypeme syrom
- Zvinieme
- rozkrojíme
- takto
- Spletieme
- a môžeme spojiť do kruhu
- Pečieme pri 180 stupňoch cca 20 minút. Potom potrieme (olej+cesnak)
- Alebo šunkový.
Rozpusnené maslo zmiešať s cesnakom, natrieť, poukladať šunku, posypať syrom, stočiť.....
- Ten som nechala rovný