Eintopf so syrovými knedličkami

Autor receptu: kukulienka71

Inšpiroval ma taliansky recept s fazuľou. Nahradila som ju cícerom a upravila na naše chute.

3
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň predtým namočený cícer uvaríme do mäkka a scedíme. Cibuľu nakrájanú na drobno opražíme na oleji.
  2. K cibuli pridáme posekané strúčiky cesnaku a chvíľku opekáme spolu, potom primiešame paradajkový pretlak a podlejeme horúcim vývarom. Ak nie je slaný, jedlo osolíme. Nasledujú suroviny podľa stupňa tvrdosti, najskôr pokrájaný plátok žltej tekvice, potom zemiak a ja som dala aj maličký kúsok patizónu. Pozvoľna privedieme k varu.
  3. Množstvo čili si upravte podľa gusta a podľa štipľavosti papričiek.
  4. Cesto na knedličky pripravíme z postrúhaného syra, smotany, múky, roztopenej masti a posekanej petržlenovej vňate. Je mäkké a poddajné. Vytvarujeme z neho guľky veľkosti vlašského orecha a zavaríme do jedla. Preto pomenovanie eintopf - jedlo z jedného hrnca.
  5. Nemiešame varechou, kým sa knedličky nespevnia varom, len chytíme uši hrnca a otáčame ním okolo svojej osi sem a tam, tak sa obsah jemne ale dôkladne premieša a knedličky sa "nezrania". Aj potom miešame len opatrne. Neskôr prisypeme uvarený cícer a varíme na miernom ohni, kým všetko zmäkne. Chute sa prepoja, šťava zahustí.
  6. Ak použijete konzervovaný cícer, jedlo je hotové raz-dva. Hodí sa ako obed aj ako večera. Príjemne prehreje a zasýti.