Eintopf so syrovými knedličkami
Autor receptu: kukulienka71
Inšpiroval ma taliansky recept s fazuľou. Nahradila som ju cícerom a upravila na naše chute.
3 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň predtým namočený cícer uvaríme do mäkka a scedíme. Cibuľu nakrájanú na drobno opražíme na oleji.
- K cibuli pridáme posekané strúčiky cesnaku a chvíľku opekáme spolu, potom primiešame paradajkový pretlak a podlejeme horúcim vývarom. Ak nie je slaný, jedlo osolíme. Nasledujú suroviny podľa stupňa tvrdosti, najskôr pokrájaný plátok žltej tekvice, potom zemiak a ja som dala aj maličký kúsok patizónu. Pozvoľna privedieme k varu.
- Množstvo čili si upravte podľa gusta a podľa štipľavosti papričiek.
- Cesto na knedličky pripravíme z postrúhaného syra, smotany, múky, roztopenej masti a posekanej petržlenovej vňate. Je mäkké a poddajné. Vytvarujeme z neho guľky veľkosti vlašského orecha a zavaríme do jedla. Preto pomenovanie eintopf - jedlo z jedného hrnca.
- Nemiešame varechou, kým sa knedličky nespevnia varom, len chytíme uši hrnca a otáčame ním okolo svojej osi sem a tam, tak sa obsah jemne ale dôkladne premieša a knedličky sa "nezrania". Aj potom miešame len opatrne. Neskôr prisypeme uvarený cícer a varíme na miernom ohni, kým všetko zmäkne. Chute sa prepoja, šťava zahustí.
- Ak použijete konzervovaný cícer, jedlo je hotové raz-dva. Hodí sa ako obed aj ako večera. Príjemne prehreje a zasýti.