Dvojfarebná bábovka
Dvojfarebná bábovka

Dvojfarebná bábovka s bielou čokoládovou polevou

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 8. apríla 2020
Dvojfarebná bábovka s bielou čokoládovou polevou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
100 ml
100 ml
1-2 PL
Čokoládová poleva:
100 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme olej s vodou a primiešame múku. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh z bielkov.

  2. 2

    Polovicu cesta nalejeme do vymastenej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao podľa chuti a vylejeme ho na svetlé cesto vo forme. Pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

  3. 3

    Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme rozpustením vo vodnom kúpeli spolu s olejom.

Diskusia k receptu

luciab
Klasická olejová bábovka v krásnej veľkonočnej verzii.. ďakujem, inšpirovala som sa.