Dvojfarebná bábovka s bielou čokoládovou polevou
Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 8. apríla 2020
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 8. apríla 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1-2 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
30 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme olej s vodou a primiešame múku. Nakoniec do cesta zapracujeme sneh z bielkov.
- 2
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej bábovkovej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao podľa chuti a vylejeme ho na svetlé cesto vo forme. Pečieme približne 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- 3
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme rozpustením vo vodnom kúpeli spolu s olejom.
Tiež dvojfarebná bábovka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu