Foto: olinkam
Ak mám chuť na koláčik ku kávičke alebo čajiku pripravujem zvyčajne tuto bábovku. je raz-dva hotová a skutočne sa zaňou iba zapráši...:-D
porcií
príprava
na 170-200 °C
Suroviny
250 g (alebo Smetol) |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
5 ks |
|
|
|
250 g |
|
1 bal. |
|
1 |
|
|
|
2 PL |
|
štipka |
|
(nemusí byť) |
|
na vysypanie formy |
|
na vytretie formy |
|
Postup
-
1
Pripravíme si bábovkovú formu,vymastíme ju maslom a vysypeme múkou.
- 2
Zmaknuté maslo vymiešames cukrom a vanilkovým cukrom do peny,postupne primiešavame žltka,pridávame nastúhanú citronovú koru a možme pridať rum ale nemusí byť.
- 3
Do múky primiešame PDP a primiešame opatrne k zmesi.Keď je masa rozmiešaná pridáme smotanu,hrozienka a znova premiešame.Vyšľaháme si bielka so štipkou soli a pomaly ručne premiešame zmes.Odoberieme asi tretinu masy a pridáme kakao.Do pripravenej bábovkovej formy vylejeme najskorej bielu a potom tmavú masu,zahladíme a dáme piecť do vyhriatej trúby.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu