Výborná dvojfarebná bábovka

olinkam - bez fotkyolinkam, 22. novembra 2014
Výborná dvojfarebná bábovka
Foto: olinkam

Ak mám chuť na koláčik ku kávičke alebo čajiku pripravujem zvyčajne tuto bábovku. je raz-dva hotová a skutočne sa zaňou iba zapráši...:-D

15-20
porcií
25 minút
príprava
50-60 minút
na 170-200 °C

Suroviny

250 g (alebo Smetol)
250 g
1 bal.
5 ks
250 g
1 bal.
1
2 PL
 štipka
 (nemusí byť)
 na vysypanie formy
 na vytretie formy




Postup

  1. 1

    Pripravíme si bábovkovú formu,vymastíme ju maslom a vysypeme múkou.

  2. 2

    Zmaknuté maslo vymiešames cukrom a vanilkovým cukrom do peny,postupne primiešavame žltka,pridávame nastúhanú citronovú koru a možme pridať rum ale nemusí byť.

  3. 3

    Do múky primiešame PDP a primiešame opatrne k zmesi.Keď je masa rozmiešaná pridáme smotanu,hrozienka a znova premiešame.Vyšľaháme si bielka so štipkou soli a pomaly ručne premiešame zmes.Odoberieme asi tretinu masy a pridáme kakao.Do pripravenej bábovkovej formy vylejeme najskorej bielu a potom tmavú masu,zahladíme a dáme piecť do vyhriatej trúby.

Diskusia k receptu

jozka2
Tato babovka verim,ze bola velmi jemna a dobra,len skoda,ze v reze foto chyba.
smajliqa
Uuu...mňam,takú chuť si mi urobila...vyzerá super...a tej fotky v mreže je skoda...pozrela by som si ako vyzera




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia