Dvojfarebná bábovka

chatarka - fotkachatarka, 9. januára 2015
Dvojfarebná bábovka
Foto: chatarka
10-12
porcií
20-25 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
1 bal
1 dl
1 dl
1 bal
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Žltky vymiešame do penista s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Polovicu cesta vlejeme do vymastenej a múkou posypanej formy. Druhú polovicu cesta sfarbime kakaom a vlejeme do formy. V rúre pomaly pečieme do ružova :-)

  3. 3

    Vyklopenú a vychladnutú bábovku polejeme vlažnou čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

tatranka
Tento recept s bábovkou som mala vo svojom zošite na recepty,ako jeden z prvých.Hneď prvá bábovka,ako mladej gazdiňke sa mi vydarila.Bola som na ňu pyšná,lebo veru aj chutila.
Dnes už mám množstvo rôznych báboviek,ale na tento recept,dvojfarebnej bábovky nedám dopustiť.Dávam 5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia