Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
50 g
100 g
5 strúčikov
2 ks
1 vetvička
Slaninové halušky:
250 g
30 g
3 ks
500 ml
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na drobno, orestujeme na slanine s cibuľou. Do zeleninového základu dáme opečené stehná, bobkový list, pridáme korenie, cesnak, rozmarín, dochutíme soľou a pomaly dusíme. Hotové stehná vyberieme a zeleninu prepasírujeme do jemnej omáčky.

  2. 2

    Na masle orestujeme na jemno nasekanú slaninu, cibuľu a zaprášime krupicou. Pridáme mlieko a dobre rozmiešame. Varíme tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varešku a steny hrnca. Cesto necháme vychladnúť a pridáme doň vajce a nasekaný petržlen. Z cesta urobíme veľké halušky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Listový špenát očistíme, sprudka opečieme na olivovom oleji a dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Náš tip: Králičie mäso je ľahko stráviteľné a obsahuje málo cholesterolu, len 20-25 mg/100 g, a tuku.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

jankob
Je to zaujímavé, zajtra to skúsim urobiť.
kukulienka71
Výborné jedlo,zaujali ma tie halušky:-) špenát som nemala,moja fotka za touto úvodnou zaostáva míle ďaleko,ale chuť jedla ma nesklamala,vrele odporúčam!