Dusené králičie stehná

Dusený králik na poľovnícky spôsob

Autor receptu: jurka

Skvelý recept - chutný, jednoduchý, rýchly. Bez smotany :)

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Králičie stehná umyť, osušiť. Ochutiť vegetou, obaliť v hladkej múke. Pripraviť hrniec alebo hlbšiu panvicu.
  2. Na rozohriatej masti pomaly opiecť obalené stehná do zlatista.
  3. Kým sa mäso opeká, umyť a nakrájať paradajky. Pridať k mäsu. Cesnak a chilli papričku nakrájať, bobkový list - všetko pridať k mäsu. Na každé stehno položiť menšiu vetvičku rozmarínu. Olivy prepoliť a pridať k mäsu.
  4. Posoliť, podliať, prikryť a na miernom ohni zabudnúť aspoň 1,5 hod.
  5. Kým sa mäso varí, pripraviť ako prílohu tarhoňu.