Dusené králičie stehná
Dusený králik na poľovnícky spôsob
Autor receptu: jurka
Skvelý recept - chutný, jednoduchý, rýchly. Bez smotany :)
4 porcie |
15 minút príprava |
90 minút na 100 °C |
Postup
- Králičie stehná umyť, osušiť. Ochutiť vegetou, obaliť v hladkej múke.
Pripraviť hrniec alebo hlbšiu panvicu.
- Na rozohriatej masti pomaly opiecť obalené stehná do zlatista.
- Kým sa mäso opeká, umyť a nakrájať paradajky. Pridať k mäsu. Cesnak a chilli papričku nakrájať, bobkový list - všetko pridať k mäsu. Na každé stehno položiť menšiu vetvičku rozmarínu. Olivy prepoliť a pridať k mäsu.
- Posoliť, podliať, prikryť a na miernom ohni zabudnúť aspoň 1,5 hod.
- Kým sa mäso varí, pripraviť ako prílohu tarhoňu.