Dusený kel
Dusený kel s klobásou
Autor receptu: mirkajan
Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené ako obed do práce - ak nezje,
bude hladný...). Zároveň som minula pár klobás z mrazáku, ktoré sa mi tam akosi hromadia a postup som si zjednodušila tak, aby to bol
eintopf, teda nezašpiním viacej hrncov.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Kel si očistíme a nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame na kocky, zemiaky očistíme, 3 nakrájame na kocky, jeden si vcelku odložíme. Klobásu nakrájame na kolieska alebo na kocky.
- Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú klobásu a chvíľu opekáme. Pridáme na rezance pokrájaný kel, premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme drvenú rascu a na kocky pokrájané 3 zemiaky. Podlejeme asi pol pohárom vody, prikryjeme a miernom ohni dusíme cca 40 min. , priebežne podlievame podľa potreby vodu.
- Po 40 min. do kelovej zmesi nastrúhame na jemno zvyšný zemiak, pridáme pretlačený cesnak, premiešame a dusíme ešte cca 10 minút. Podávame s chlebom, mne stačilo samotné, aj bez chleba.