Bravčové mäso na červenom víne

afataga - fotkaafataga, 1. januára 2012
Bravčové mäso na červenom víne
Foto: afataga

Mám kamaráta v ČR a ten mi občas posiela recepty, takže pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho vylepšila chilli, tymiánom a šípkovým Zobraziť celý popisMám kamaráta v ČR a ten mi občas posiela recepty, takže pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho vylepšila chilli, tymiánom a šípkovým džemom. Stalo sa z neho jedno z našich najobľúbenejších jedál.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g alebo krkovička
2 PL , ja používam masť
3 PL
3 strúčiky, nakrajany na male kusky
7,5 dl
1 konzerva
2 PL
3 ks
2 PL
3 vetvičky




Postup

  1. 1

    Mäso mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na panvici prudko opečieme. Ja používam wok, lebo hneď ho potom využijem na prípravu omáčky.

    Bravčové mäso na červenom víne - obrázok 1
  2. 2

    Opečené mäso naukladáme do zapekacej misy, musí byť dosť hlboká, aby pri pečení nevytiekla omáčka. Do výpeku veľmi opatrne, lebo prská, nalejeme červené víno, pridáme cesnak, pretlak, džem, vňať, chilli, varíme asi 5 min. Ochutnáme a popr. dosolíme.

    Bravčové mäso na červenom víne - obrázok 2
  3. 3

    Omáčkou zalejeme mäso, navrch dáme tymián a dáme zakryté piecť na cca 1 hod na 200°, v teplovzdušnej stačí na 180°.

    Bravčové mäso na červenom víne - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa pieklo mäso, dala som na plech do rúry ja piecť zemiaky. Tu je výsledok.

    Bravčové mäso na červenom víne - obrázok 4

Diskusia k receptu

babidka
mame teraz cerstve maso zo zabijacky a aj nejake cervene vino po sviatkoch by sa naslo- takze asi nim potesim svojho draheno - mne by stacili aj tie zemiacky :-)
afataga
dakujem za komentare, je to fakt mnam, treba vyskusat
sportak
Recept jednoduchý a dobre podaný. Práve také mám rád. Určite to bude aj výborné podľa použitých ingrediencií. Ukladám do obľúbených položiek a v blízkej dobe vyskúšam.
chapona
práve mi vybehla slina pri pohľade na ten obrázok, ale už Ti asi nič pre mňa neostalo? teda okrem dobrých rád k rct:))
lubosek
nie len ze to fajn vyzera ale je to fajn a super mnamka vrelo doporucujem
kuchticka
@afataga. idem robit zajtra, lebo pride na navstevu syn a on je velky gurman. Bravcove s vinom som este neskusala, iba hovadzie. Tak uvidime co povie na toto. Vdaka za recept. Prave dnes som kupila bravcove.
puff
dnes robim pre navstevu, dufam ze to bude dobree..ale omacka super!
rudyk
Chutilo vyborne, dakujem. Este som si Tvoj recept dovolil doplnit a stálo to zato -
Bokom umyjeme a 10 minút prevaríme 2-3 hrste sušených hríbov. Scedíme ich a ešte pred varením v rúre ich pridáme do omáčky.
Este raz, veľká vďaka.
afataga
@rudyk tvoje vylepsenie sa mi velice pozdava, nabuduce vyskusam, dakujem, ja by som tie huby asi necedila, ved ta voda ma hubovu chut, nakoniec spolocnymi silami to dovedieme k dokonalosti :-)
eviana
@afataga , tak toto vyzerá byť velice fajná a prudko návyková papanica... s nadšením zaraďujem do KK. Páči sa mi aj @rudykove hubové doplnenie. Budem zháňať šípkový džem, musím doplniť na parapetnom "záhone" tymián (bo mi vykapal) ... vinko sa doma nájde vždy ... vďaka za skvelý tip, dám vedieť :)
mariamka
robila som z pliecka, mierna improvizacia, miesto sipkoveho ribezlovy, a mi bolo luto tolko Frankovky vyliat, aj tak bolo stavy dost, pochutili sme si


afataga
A to v akych historickych vodach si lovila? :-), ale parada, potesila si ma, pekne foto. Uz som robila aj z vykostenych hornych kur. stehien aj z hovadziny, jasne, ze treba prisposobit casy, ale to tebe vysvetlovat nemusim. Dzem moze byt aj brusnicovy, alebo z ciernych ribezli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia