Foto: afataga
Mám kamaráta v ČR a ten mi občas posiela recepty, takže pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho vylepšila chilli, tymiánom a šípkovým Zobraziť celý popisMám kamaráta v ČR a ten mi občas posiela recepty, takže pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho vylepšila chilli, tymiánom a šípkovým džemom. Stalo sa z neho jedno z našich najobľúbenejších jedál.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
700 g alebo krkovička |
|
2 PL , ja používam masť |
|
3 PL |
|
3 strúčiky, nakrajany na male kusky |
|
7,5 dl |
|
1 konzerva |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
3 vetvičky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a na panvici prudko opečieme. Ja používam wok, lebo hneď ho potom využijem na prípravu omáčky.
-
2
Opečené mäso naukladáme do zapekacej misy, musí byť dosť hlboká, aby pri pečení nevytiekla omáčka. Do výpeku veľmi opatrne, lebo prská, nalejeme červené víno, pridáme cesnak, pretlak, džem, vňať, chilli, varíme asi 5 min. Ochutnáme a popr. dosolíme.
-
3
Omáčkou zalejeme mäso, navrch dáme tymián a dáme zakryté piecť na cca 1 hod na 200°, v teplovzdušnej stačí na 180°.
-
4
Kým sa pieklo mäso, dala som na plech do rúry ja piecť zemiaky. Tu je výsledok.
Bokom umyjeme a 10 minút prevaríme 2-3 hrste sušených hríbov. Scedíme ich a ešte pred varením v rúre ich pridáme do omáčky.
Este raz, veľká vďaka.