Jogurtové chlebové placky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 13. apríla 2012

Recept na tieto placky som nasla na internete. Vyskusala som ho, vsetkym doma chutilo a odvtedy robim tieto placky dost casto.

8
porcií
15+60kysnutie minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
200 ml
200-250 ml teplá
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Z uvedenych surovin som si mixerom vymiesila vlacne cesto, ktore som nechala kysnut asi hodinu. Vykysnute cesto som prelozila na dosku a znovu som ho premiesila. Ked cesto zase trochu vykyslo prekroji;la som ho na osem casti.

    Jogurtové chlebové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kazdej casti som urobila priblizne rovnake bochnicky.

    Jogurtové chlebové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bochiky som rozvalkala na placky hrube asi 5-6mm. Vrch placky som zlahka potrela olejom.

    Jogurtové chlebové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Placky som opekala na rozohriatej panvici, ktoru som vzdy pokvapkala s par kvapkami oleja.

    Jogurtové chlebové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upecene placky som ukladala na utierku, ktorou som ich aj prikryla. Ked sa placky prikryju utierkou pokym su teple neuschnu, zostanu jemne.

    Jogurtové chlebové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Niektorym v rodine placky chutili s uhorkovym jogurtom, syrom a zeleninou

    Jogurtové chlebové placky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a niektorym so sosovicovou polievkou.

    Jogurtové chlebové placky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mamatata2
Toto je recept pre mňa, ľúbim takéto jednoduché vec. Len so sušeným droždím zatiaľ nemám dobré skúsenosti, ale budem sa veľmi snažiť aspoň sa priblížiť týmto tvojim super plackám.
tinca
výborný rcp, máš ich ukážkové, ku kyslým polievkam ako stvorené:)


tothka
Tieto placky vyzerajú super, až mám nutkanie vstať a ísť zamiesiť. V chladničke síce nemám jogurt, ale keby som ho nahradila kyslou smotanou a vynechala olej, možno by to šlo. Vyskúšam, páčia sa mi.
marcy
sušené droždie ma nikdy nesklamalo.....u nás dostať s lastovičkou na balíčku z Francie..... najbližšie vyskúšam,lebo teraz chystám makovú podkovu ( závin).....super nafotené,že mňáááááám .... k tuniaku,či k zeleninovému šalátu,alebo hutnejším polievkam,vďaka :o))
nadia56
@Palokuchki , tak tieto urcite urobim, su krasne ako pampusiky, pouzivam len susene kvasnice, tak sa mi tvoj recept velmi hodi, dakujem :-)
evusik
krásne sa ti vydarili... palček hore :-)
klaura
určite ich vyskúšam ... krásne ich máš ... :)
helca103
pomohla mi kamoška uviedla to na svojom statuse ale asi sa nepodarilo zverejniť fotku tak ako sme čakali....
helca103
a teraz som si všimla,že mi dala zlý dátum na fotky ale hlavný je výsledok, placky boli super
palokuchki
Velmi ma potesili vase komentare. Dakujem vam vsetkym. @tothka prepac, ze sa tak neskoro ozyvam. Nestacila som ti odpovedat na tvoju otazku a @helca103 to uz aj tak vyskusala, ako si to ty planovala urobit. @helca103 , som velmi rada, ze si bola spokojna a dakujem aj za to foto. @mamatata2 , ja pouzivam vzdy len susene drozdie a vzdy mi vsetko pekne nakysne. Nerobim vobec kvasok, drozdie nasypem na muku a hned to vsetko spolu miesim mixerom.
angiek
vyzeraju super, spravim niekedy z celozrnnej alebo spaldovej muky k bielej polievke :)
hubata
Sú to dolky mojej babky, ale po austrálsky: babina ich piekla na platni šporáka, zarábala ich so sladkou smotanou........
Vďaka za pripomenutie @Palokuchki.
valeri
dobrý recept, musím ich vyskúšať. Ku kyslým polievkam ako stvorené.
tothka
Vyskušala som hneď včera, boli výborné, iba kysnutie trošku dlhšie trvalo, asi som mala chladnejšie suroviny, ako mali byť, ďakujem za recept.
cica2
fííííha to bude výborné...kk :-))
marianne69
@danielka spravila som ich dnes k kyslej fazulovej polievke a to su hadam najlepsie chlebove placky, ake sa mi podarili,urcite som ich nerobila posledny krat,vdaka za ne:-)
gabusa
podobný recept mám napísaný,keď kvasnice kocka stáli 1kčs ,len sa dávala pochúťková smotana a trocha mletej rasce, cesto mohlo byť odložené v ľadničke aj tak nakyslo a robili sme s toho posúchy ešte teplé sa potreli s cesnakom roztlačeným, s olejom a vodou ešte trocha zmäkli
korbacik
Aj ja ich určite urobím, mám rada takéto jedlá. A vidno, že nie sú suché, keď sa dajú tak krásne pozohýnať:-)
P. S. K obrázku č. 1 - to cesto je nádherne vyformované - krásny kruh, ako kružidlom:)))
vavan
robievam naan od mischamant ale tieto tvoje sa mi ešte viacej páčia prekrásne sa ti vydarili ukladám do KK v najbližšej dobe budú u nás na tanieri
janger
Juuuj, to by som si veru dala, hlavne s tou sosovicovou polievkou :-)! A fajn, ze si poradila aj zakrytie tou utierkou. Ja niekedy neviem, co je treba ako skladovat.
mimitje
Robila som ich dnes na obed. Použila som pochúťkovú smotanu, lebo som nemala jogurt, taktiež klasické droždie - nie sušené (namala som) a piekla som ich v rúre na najvysšom stupni (250)- plech som vložila bez potretia vopred do rúry, aby sa vyhrial. Boli výborné. Vďaka za recept.
palokuchki
@janger , dakujem za komentar. @mimitje potesila si ma. Som velmi rada, ze vam placky chutili. Dobry napad s tym pecenim v rure. Veru to aj ja tak vyskusam.
jerica
@palokuchki Danielka, perfektný, ako každý Tvoj recept,určite príde aj na tento,ukladám aj vytlačím,aby som nemusela pri tomto mojom invalidovi tráviť "mladosť" .
babi
Danielka, musím vyskúšať - vyzerajú veľmi lákavo , ja takéto placky veľmi ľubim, mám iný recept, ale tento s jogurtom sa mi páči.
jozka2
palokuchki neopekaj ich na oleji ale na sucho a po upeceni namaz s maslom a kysle mlieko k tomu mnaaaan
jozka2
este su krasne a jemne aj bez drozda ale sa musi pridat soda bicarbona chvilku nechat ulezat nech sa soda rozvinie a piect,soda v spojeni s jogurtom,alebo kyslym mliekom/ja ich zapravam s domacim kefirom/urobi cesto jemne a nadychane ako tvoje
lulyna
Ja som objavila tvoj recept len dnes, ale určite vyskúšam, myslím, že by boli dobré plnené aj ako tortily. Keď vyskúšam, určite sa ozvem ateším sa aj na ostatné recepty
slavka11
odskusane su paradne. Ja som rozdelila na 15 ks. Boli o nieco tensie ale chutili. a co je super, rovnako chutili i na druhy den. Skusala som urobit k tomu aj cenak ako na langose a bolo to aj s tym chutne. Do buducnosti isto budem robit castejsie. Ale to si necham cesto pekne vykysnut cez noc v chladnicke a rano mozem robit.
jerica
:-) super , že sa pripomínajú tak perfektné recepty :-)
honestka
veru este som nejedla nic zle z kysnuteho cesta, do ktoreho idu kysle pridavky.
Ja placky pekavam casto ked nie v rure, na BBQ a na sporaku najradsej doporucujem tym, ktori maju ciernu zeleznu rajnicu /black iron pan/ piect v nej. Nic lepsie!
a nezabudnite stetcom pred pecenim ocistit od muky /aby v dome nepiskal poplasak, ze horime :) / a tiez pri polozeni novej placky vytriet rajnicu do sucha.
Nikdy nepecte ziadne placky ci lokse na masti ci oleji ako sa doporucuje aj tu vyssie uvedene.
Sikovnica si ty Danka nasa varechacska!
ana89
Veľmi pekne ďakujem za skvelý receptík..Dnes zožali obrovský úúúspech :D
havino
nevidela so tu recept, včera bola šošovicová, krutci, boli by isto k nej, ešte som takéto kysnuté, ja to volám všetko posúchy nikdy nepiekla, neskutočne dobre vyzerajú, tiež ich urobím ako @helca s grahamovou, ak sa podaria, dám foto, 5*
stacy77777
Danielka, vyskúšané,naozaj veľmi,veľmi chutné,mäkučké,jemné. Vďaka za recept, mojim trom chlapom strašne moc chutili.
katka78
@palokuchki ďakujem pekne za recept, placky sú veľmi chutné sama som ich zjedla 4ks!!! Netuším ako chutia na druhý deň, lebo u nás sa ho nedočkajú :-) Ďakujem!

luss44
@palokuchki , placky upečené, zjedené :) Boli u nás ku kyslej lúskovej omáčke a sú vynikajúce, mäkkučké. Hotové som potierala maslom, teda mne stačili aj samotné :) Jednu som naplnila syrom, tiež výborné. Ďakujem za rcp.
daniela15
dnes som ich robila ku kyslej šošovicovej polievke a na večeru boli s maslom a zeleninkou, sú úúúúúžasné :-)
anka246
Robievam tieto placky , k tomu bešamelovomliečnu omáčku na sladko. Placky nathať na malé kúsky a vložiť do omáčky. Ešteže mám chlebík v rúre, lebo by som ich hneď piekla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia