Foto: palokuchki
Recept na tieto placky som nasla na internete. Vyskusala som ho, vsetkym doma chutilo a odvtedy robim tieto placky dost casto.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z uvedenych surovin som si mixerom vymiesila vlacne cesto, ktore som nechala kysnut asi hodinu. Vykysnute cesto som prelozila na dosku a znovu som ho premiesila. Ked cesto zase trochu vykyslo prekroji;la som ho na osem casti.
-
2
Z kazdej casti som urobila priblizne rovnake bochnicky.
-
3
Bochiky som rozvalkala na placky hrube asi 5-6mm. Vrch placky som zlahka potrela olejom.
-
4
Placky som opekala na rozohriatej panvici, ktoru som vzdy pokvapkala s par kvapkami oleja.
-
5
Upecene placky som ukladala na utierku, ktorou som ich aj prikryla. Ked sa placky prikryju utierkou pokym su teple neuschnu, zostanu jemne.
-
6
Niektorym v rodine placky chutili s uhorkovym jogurtom, syrom a zeleninou
-
7
a niektorym so sosovicovou polievkou.
Vďaka za pripomenutie @Palokuchki.
Ivka
P. S. K obrázku č. 1 - to cesto je nádherne vyformované - krásny kruh, ako kružidlom:)))
Ja placky pekavam casto ked nie v rure, na BBQ a na sporaku najradsej doporucujem tym, ktori maju ciernu zeleznu rajnicu /black iron pan/ piect v nej. Nic lepsie!
a nezabudnite stetcom pred pecenim ocistit od muky /aby v dome nepiskal poplasak, ze horime :) / a tiez pri polozeni novej placky vytriet rajnicu do sucha.
Nikdy nepecte ziadne placky ci lokse na masti ci oleji ako sa doporucuje aj tu vyssie uvedene.
Sikovnica si ty Danka nasa varechacska!