Dusené hovädzie rebrá (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept som nasla na internete, ale vobec si uz nepamatam kde to bolo. Zaujal a prekvapil ma nalev v ktorom sa maso dusilo. Ocot a cukor. Vyskusala som to a bola som s tym velmi spokojna. Udusene maso v tomto naleve bolo makke a jemne.
6-8 porcií |
25 minút príprava |
180 minút na 160 °C |
Postup
- Do misky som si pripravila muku, korenie a cervenu papriku.
- Vsetko som spolu premiesala. Hovadzie rebra pokrajane a popilene na velkost asi 8-10 cm som oplachla vodou a vysusila. Osusene rebra som obalila v pripravenej muke.
- Obalene rebra s mukou som oprazila na rozohriatom oleji.
- Oprazene rebra som odlozila do misky a na olejom vypeku som poprazila pokrajany ocisteny por. Por som pocas prazenia miesala a snazila som sa zoskrabovat co mi zostalo po opekani masa na spodku kastrola.
- Ked bol por poprazeny a vypek z masa sa poodlepoval pridala som ocistenu pokrajanu mrkvu. Mrkvu som trochu poopekala s porom a potom som pridala worcestersku omacku.
- V pohari som si pripravila paradajkovy pretlak, ocot, cukor, sol a horcicu. Vsetko som spolu premiesala. Praskova horcica doda jedlu prijemnu chut. Ak sa ale takato horcica neda kupit na Slovensku mozete ju nahradit normalnou horcicou.
- Oprazene rebra som dala naspat do kastrola k zelenine. Rebra som zaliala pripravenym nalevom.
- Doliala som vodu a na maso som dala vetvicku majoranu a tri male vetvicky citronoveho tymianu.
- Hrniec som prikryla pokrievkou a maso som dala dusit do vyhriatej rury 160C na 2,5 hodiny.
- Po 2,5 hodiny som maso vybrala
- a pridala som k nemu za salku uvarenej fazule. Mozno by sa mohla dat fazula dusit aj spolu s masom. Ja som si ale nebola ista ci sa mi fazula za ten cas moc nerozvari, tak som si ju radsej uvarila v osobitnom hrnci.
- Fazulu som premiesala s masom a so stavou a dala som vsetko este na pol hodinu do rury.
- Hovadzie rebra som podavala so zemiakovou kasou.