Dusené hovädzie rebrá (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept som nasla na internete, ale vobec si uz nepamatam kde to bolo. Zaujal a prekvapil ma nalev v ktorom sa maso dusilo. Ocot a cukor. Vyskusala som to a bola som s tym velmi spokojna. Udusene maso v tomto naleve bolo makke a jemne.

6-8
porcií
25 minút
príprava
180 minút
na 160 °C

Postup

  1. Do misky som si pripravila muku, korenie a cervenu papriku.
  2. Vsetko som spolu premiesala. Hovadzie rebra pokrajane a popilene na velkost asi 8-10 cm som oplachla vodou a vysusila. Osusene rebra som obalila v pripravenej muke.
  3. Obalene rebra s mukou som oprazila na rozohriatom oleji.
  4. Oprazene rebra som odlozila do misky a na olejom vypeku som poprazila pokrajany ocisteny por. Por som pocas prazenia miesala a snazila som sa zoskrabovat co mi zostalo po opekani masa na spodku kastrola.
  5. Ked bol por poprazeny a vypek z masa sa poodlepoval pridala som ocistenu pokrajanu mrkvu. Mrkvu som trochu poopekala s porom a potom som pridala worcestersku omacku.
  6. V pohari som si pripravila paradajkovy pretlak, ocot, cukor, sol a horcicu. Vsetko som spolu premiesala. Praskova horcica doda jedlu prijemnu chut. Ak sa ale takato horcica neda kupit na Slovensku mozete ju nahradit normalnou horcicou.
  7. Oprazene rebra som dala naspat do kastrola k zelenine. Rebra som zaliala pripravenym nalevom.
  8. Doliala som vodu a na maso som dala vetvicku majoranu a tri male vetvicky citronoveho tymianu.
  9. Hrniec som prikryla pokrievkou a maso som dala dusit do vyhriatej rury 160C na 2,5 hodiny.
  10. Po 2,5 hodiny som maso vybrala
  11. a pridala som k nemu za salku uvarenej fazule. Mozno by sa mohla dat fazula dusit aj spolu s masom. Ja som si ale nebola ista ci sa mi fazula za ten cas moc nerozvari, tak som si ju radsej uvarila v osobitnom hrnci.
  12. Fazulu som premiesala s masom a so stavou a dala som vsetko este na pol hodinu do rury.
  13. Hovadzie rebra som podavala so zemiakovou kasou.