Dubákmi špikované prsičká na vínovom rizote
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
5 minút na 150 °C |
Postup- Vykostené umyté prsia osušíme. Na oleji orestujeme dubáky s mladou cibuľkou, ktoré pridáme do nakrájaného pečiva. Okoreníme a pripravenou plnkou naplníme kuracie prsia a zatočíme do bravčovej sieťky. Sprudka na panvici opečieme a vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C na 5 minút.
- Rizoto: Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, soľ, bobkový list a podlejeme vínom a vývarom podľa potreby. Pred záverom pridáme maslo, smotanu a parmezán.
- Pena: Mlieko, olej a soľ zohrejeme a našľaháme ponorným mixérom.
- Mrkva: Z očistenej mrkvy s pomocou škrabky na zeleninu pripravíme plátky, ktoré orestujeme na masle a dochutíme.
|