Dubákmi špikované prsičká na vínovom rizote

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
na 150 °C

Postup

  1. Vykostené umyté prsia osušíme. Na oleji orestujeme dubáky s mladou cibuľkou, ktoré pridáme do nakrájaného pečiva. Okoreníme a pripravenou plnkou naplníme kuracie prsia a zatočíme do bravčovej sieťky. Sprudka na panvici opečieme a vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C na 5 minút.
  2. Rizoto: Na olivovom oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, soľ, bobkový list a podlejeme vínom a vývarom podľa potreby. Pred záverom pridáme maslo, smotanu a parmezán.
  3. Pena: Mlieko, olej a soľ zohrejeme a našľaháme ponorným mixérom.
  4. Mrkva: Z očistenej mrkvy s pomocou škrabky na zeleninu pripravíme plátky, ktoré orestujeme na masle a dochutíme.