Držková polievka fotorecept
Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 7. augusta 2014
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 7. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené držky vyumývame vo viacerých vodách, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Asi po 15 minútach varenia vodu zlejeme a držky znovu zalejeme čistou studenou vodou. Výmenu vody opakujeme po 15 minútach.- 2
Keď sú držky uvarené, necháme ich vychladnúť a nakrájame na dlhšie rezance. Na masti speníme cibuľu, pridáme držky, zeleninu a trochu mletej papriky. Zalejeme precedeným vývarom z držiek.- 3
Pridáme rascu, korenie, pretretý cesnak so soľou a na kocky nakrájané zemiaky. Polievku varíme, kým zemiaky nezmäknú. Polievku občas premiešame. Nakoniec ju dochutíme majoránom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Poradím, skúste to uvariť rovnako, ale miesto držiek použite hlivu ustricovú. Čím väčšia a staršia tým lepšie. Mal som aj takých jedákov, ktorí mi to zbaštili, že jedli držkovú.
varecha.pravda.sk/recepty/drzkova-polievka/34424-recept.h...