/ 14. stránka receptov

  • Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

    Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

    Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky šéfkuchára Petra Kulčára z reštaurácie Upside Down v Bratislave.

  • Jahňacie rebierko s rozmarínom

    Jahňacie rebierko s rozmarínom

    Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, tymian, zalejeme olivovým olejom a necháme aspoň dve hodiny odležať (lepšie je napácovať mäso deň vopred).

  • Chuleta de cordero

    Chuleta de cordero

    Jahňacie mäso marinujeme 24 hodín (rozmarín, soľ, čierne korenie).

  • Recept bez obrázku

    Jahňacie stehno s bylinkami

    Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V miske zmiešame nasekané bylinky s 2 strúčikmi pretlačeného cesnaku a 3 PL olivového oleja. Umyté osušené jahňacie stehno dobre osolíme, ...

  • Recept bez obrázku

    Fazuľová polievka s paradajkami

    Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a pokrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, prisypeme mäsové kúsky a podusíme spoločne s cibuľou a cesnakom. Pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Hustá jahňacia polievka

    Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno. Po pol hodine varenia odoberieme penu, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a pridáme aj ryžu.

  • Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

    Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

    Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať do chladničky minimálne na dve hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Dusený tas kebap

    Nastrúhanú cibuľu osmažíme na rozpustenom masle do zlatista, pridáme mäso nakrájané na kocky a miešame asi 5 minút.

  • Recept bez obrázku

    Jahňací pilaf

    Vo veľkom hrubostennom kastróle nasucho opražíme píniové semienka, vysypeme ich na tanier a do kastróla vlejeme olej.

  • Recept bez obrázku

    Turecký mäsovo– zeleninový güvec

    Jahňacie mäso nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do hrnca a na miernom ohni dusíme približne hodinu, kým sa voda nevyparí.

  • Recept bez obrázku

    Stomna kebab

    Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou, čiernym korením, paprikou, pretlakom, múkou a dáme do hlineného pekáča vymasteného 2 PL oleja

  • Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom

    Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom

    Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na rozpálenom grile. Kuskus zalejeme vriacou vodou, alebo vývarom, prelejeme ho olivovým olejom a prikryjeme, aby sa sparil.

  • Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou

    Grilovaný jahňací hrebienok (kotletky) so zeleninou

    Jahňací hrebienok uložíme do plytkej nádoby a potrieme tzv. pastou z olivového oleja, nasekaných byliniek a prelisovaného cesnaku. Osolíme a okoreníme. Necháme dlhší čas marinovať (najlepšie, ak mäso v nádobe hermeticky uzatvoríme).

  • Recept bez obrázku

    Španielske jahňacie kotlety

    V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do panvice vložíme kotlety a opekáme z každej strany asi 2 minúty.

  • Recept bez obrázku

    Farmárska polievka

    Večer namočíme fazuľu do dostatočného množstva vody. Ráno vodu vylejeme, fazuľu opláchneme a dáme variť do čistej vody.

  • Recept bez obrázku

    Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)

    Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, tekvicu a cuketu naporciujeme na veľké kúsky. Arašidový olej zohrejeme a dusíme na ňom mäso do svetlohneda.

  • Recept bez obrázku

    Bourguignon

    Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom a pridáme...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist