/ 14. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Žďárske jahniatko

    Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme tenkými prúžkami slaniny, osolíme a za občasného podlievania upečieme v rúre pri teplote 190 stupňov Celzia.

  • Recept bez obrázku

    Výborné pečené jahňacie stehienko

    Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom posolíme a nakoreníme korením na divinu.

  • Recept bez obrázku

    Baraní guláš

    Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.

  • Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille

    Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille

    Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď som rozmýšľal, čo urobiť s kostnatým jahňacím plecom náhodne objaveným v chladiacom pulte hypermarketu. Mäso bolo krásne mladé, ale...

  • Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou

    Pečené jahňacie koleno na čiernom pive s karlovarskou knedľou

    Predvarené kolená dáme na plech s nakrájanou cibuľou a nasekaným cesnakom a trochou vývaru. Zaprášime paprikou, zalejeme pivom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi hodinu. Pri pečení stále podlievame výpekom. Hotové kolená musia mať chrumkavú...

  • Recept bez obrázku

    Zajačie ražniči

    je to dobrý recept

  • Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom

    Jahňacie lýtko s patizónovým prívarkom

    V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky dozlata. Pridáme pokrájanú cibuľu, bobkový list, čerstvo zomleté nové korenie a celé korenie. K spenenej cibuli primiešame rajčiakový pretlak, opražíme...

  • Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste

    Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste

    Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri nízkej teplote prvú hodinu pečieme zakryté pri 160 stupňoch Celzia, druhú hodinu teplotu znížime na asi 140 stupňov, občas prelejeme...

  • Šašlik (Шашлык)

    Šašlik (Шашлык)

    Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na Slovensku na rôznych púťach, jarmokoch stánky so šašlikom. Kto bol na Kavkaze, alebo hoc aj niekde v Rusku vie,...

  • Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

    Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou

    Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá voda. Vyskúšajte moderný recept s whisky šéfkuchára Petra Kulčára z reštaurácie Upside Down v Bratislave.

  • Jahňacie rebierko s rozmarínom

    Jahňacie rebierko s rozmarínom

    Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, tymian, zalejeme olivovým olejom a necháme aspoň dve hodiny odležať (lepšie je napácovať mäso deň vopred).

  • Chuleta de cordero

    Chuleta de cordero

    Jahňacie mäso marinujeme 24 hodín (rozmarín, soľ, čierne korenie).

  • Recept bez obrázku

    Jahňacie stehno s bylinkami

    Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V miske zmiešame nasekané bylinky s 2 strúčikmi pretlačeného cesnaku a 3 PL olivového oleja. Umyté osušené jahňacie stehno dobre osolíme, ...

  • Recept bez obrázku

    Fazuľová polievka s paradajkami

    Fazuľu umyjeme, cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nakrájame. Umyjeme jahňacie koleno, osušíme a pokrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, prisypeme mäsové kúsky a podusíme spoločne s cibuľou a cesnakom. Pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Hustá jahňacia polievka

    Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno. Po pol hodine varenia odoberieme penu, pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, petržlen, cibuľu a pridáme aj ryžu.

  • Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

    Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

    Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať do chladničky minimálne na dve hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Dusený tas kebap

    Nastrúhanú cibuľu osmažíme na rozpustenom masle do zlatista, pridáme mäso nakrájané na kocky a miešame asi 5 minút.

  • Recept bez obrázku

    Jahňací pilaf

    Vo veľkom hrubostennom kastróle nasucho opražíme píniové semienka, vysypeme ich na tanier a do kastróla vlejeme olej.

  • Recept bez obrázku

    Turecký mäsovo– zeleninový güvec

    Jahňacie mäso nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do hrnca a na miernom ohni dusíme približne hodinu, kým sa voda nevyparí.

  • Recept bez obrázku

    Stomna kebab

    Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou, čiernym korením, paprikou, pretlakom, múkou a dáme do hlineného pekáča vymasteného 2 PL oleja

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist