Jahňacie stehno s bylinkami

redakcia - fotkaredakcia, 13. septembra 2009 21:13
Ďalšie recepty »
4
porcie
20 min
príprava
60 min
na 180 °C

Suroviny

1,6 kg
1 viazanička
2 vetvičky
8 strúčikov
6 PL
200 ml
200 ml
1 kg
6 ks
6 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V miske zmiešame nasekané bylinky s 2 strúčikmi pretlačeného cesnaku a 3 PL olivového oleja. Umyté osušené jahňacie stehno dobre osolíme, okoreníme a potrieme bylinkovou zmesou. Rúru vyhrejeme na 180 °C. V pekáči rozohrejeme zvyšný olivový olej a mäso zo všetkých strán prudko opečieme. Podlejeme 100 ml vína a 100 ml vývaru.

  2. 2

    Pekáč s mäsom vložíme do vyhriatej rúry a asi hodinu pečieme. Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Spolu s celými neošúpanými strúčikmi cesnaku pridáme do pekáča k mäsu. Premiešame s výpekom a ochutíme soľou a korením. Pridáme zvyšný tymian, víno a vývar a pečieme ďalšiu hodinu. Paradajky narežeme do kríža a asi po 30 minútach pečenia pridáme do pekáča. M

  3. 3

    äso počas pečenia z času na čas polievame výpekom. Upečené mäso zabalíme do alobalu a necháme asi 10 minút odpočívať. Podávame s upečenou zeleninou a zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist