porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V miske zmiešame nasekané bylinky s 2 strúčikmi pretlačeného cesnaku a 3 PL olivového oleja. Umyté osušené jahňacie stehno dobre osolíme, okoreníme a potrieme bylinkovou zmesou. Rúru vyhrejeme na 180 °C. V pekáči rozohrejeme zvyšný olivový olej a mäso zo všetkých strán prudko opečieme. Podlejeme 100 ml vína a 100 ml vývaru.
- 2
Pekáč s mäsom vložíme do vyhriatej rúry a asi hodinu pečieme. Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Spolu s celými neošúpanými strúčikmi cesnaku pridáme do pekáča k mäsu. Premiešame s výpekom a ochutíme soľou a korením. Pridáme zvyšný tymian, víno a vývar a pečieme ďalšiu hodinu. Paradajky narežeme do kríža a asi po 30 minútach pečenia pridáme do pekáča. M
- 3
äso počas pečenia z času na čas polievame výpekom. Upečené mäso zabalíme do alobalu a necháme asi 10 minút odpočívať. Podávame s upečenou zeleninou a zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu