/ 89. stránka receptov

  • Tálska ihla s tromi druhmi mäsa

    Tálska ihla s tromi druhmi mäsa

    Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.

  • Recept bez obrázku

    Ukrajinský boršč

    Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme.

  • Recept bez obrázku

    Benátska kelová polievka

    Olej rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme cesnak rozotrený so soľou, nadrobno nasekanú cibuľu a krátko opražíme.

  • Recept bez obrázku

    Držková polievka

    Držky dáme variť do 3 l vody. Varíme ich domäkka, spolu so špikovou kosťou, korením a bobkovým listom.

  • Recept bez obrázku

    Gulášová polievka s paradajkami

    Mäso nakrájame na malé kúsky. Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a opražíme. Okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou, osolíme, podlejeme a udusíme takmer domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Rýchla hovädzia polievka s cibuľou

    Mäso (predné) pokrájame na kocky, zomelieme, vložíme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 30 minút za občasného premiešania. .

  • Recept bez obrázku

    Hovädzia polievka na taliansky spôsob

    Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1, 2 l studenej vody, osolíme a varíme 30 - 40 minút.

  • Recept bez obrázku

    Slávnostná hovädzia polievka

    Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme. Hovädzie mäso umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1, 5 l vody a varíme asi 90 minút.

  • Recept bez obrázku

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  • Recept bez obrázku

    Sikulská polievka

    Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.

  • Recept bez obrázku

    Mäsová polievka soľanka

    Nadrobno pokrájanú cibuľu dáme do roztopeného masla. Bravčové mäso pokrájame na drobné kúsky, rovnako aj hovädzie mäso, šunku a párky. Všetko pridáme k cibuli a po podliatí trochou vody dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Bourguignon

    Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom a pridáme...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist