Drožďová nátierka
Drožďová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.... kedysi som droždie nemohol ani cítiť, dnes ho dokážem jesť samotné .....
no ako drožďová nátierka je to lepšie a
chutnejšie
10 minút príprava |
15 - 20 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny - nadrobno nakájané cibule, nadrobno nakájaná uhorka, vajcia, horčica, mlieko, olej, droždie, maslo a koreniny čierné korenie mleté, drvená rasca .... SOĽ NESPOMÍNAM úmyselne, lebo som sa dočítal, že bez nej je to zdravšie .... je na Vás či osolíte alebo nie
- na rozpálenom oleji osmahneme nadrobno nakájanú cibuľu dosklovita, potom namrvíme droždie a miešame skoro do roztopenia - dáme preč z ohňa a ešte miešame na panvici - ono to pekne dojde
- pridáme koreniny, horčicu, nadrobno nakájanú uhorku a mlieko a vrátime na oheň a všetko spolu dobre premiešame
- následne pridáme vajíčka a miešame do zhustnutia
- keď máme hotovo, odstavíme z ohňa, pridáme 1 - 2 lyžičky masla pre zjemnenie a vmiešame ho do masy, ktorú potom natierame na pečivo
- DOBRÚ CHUŤ