Drožďová nátierka

Drožďová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.... kedysi som droždie nemohol ani cítiť, dnes ho dokážem jesť samotné ..... no ako drožďová nátierka je to lepšie a chutnejšie

10 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny - nadrobno nakájané cibule, nadrobno nakájaná uhorka, vajcia, horčica, mlieko, olej, droždie, maslo a koreniny čierné korenie mleté, drvená rasca .... SOĽ NESPOMÍNAM úmyselne, lebo som sa dočítal, že bez nej je to zdravšie .... je na Vás či osolíte alebo nie
  2. na rozpálenom oleji osmahneme nadrobno nakájanú cibuľu dosklovita, potom namrvíme droždie a miešame skoro do roztopenia - dáme preč z ohňa a ešte miešame na panvici - ono to pekne dojde
  3. pridáme koreniny, horčicu, nadrobno nakájanú uhorku a mlieko a vrátime na oheň a všetko spolu dobre premiešame
  4. následne pridáme vajíčka a miešame do zhustnutia
  5. keď máme hotovo, odstavíme z ohňa, pridáme 1 - 2 lyžičky masla pre zjemnenie a vmiešame ho do masy, ktorú potom natierame na pečivo
  6. DOBRÚ CHUŤ