Drotárska kapsa (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave pod Luxorom. Stala sa už svetoznámou, ani nie pred rokom patrila do slávnostného menu pre anglickú kráľovnú Alžbetu II. pri jej návšteve v Bratislave. Skúste si ju pripraviť aj Vy doma, príprava nie je vôbec zložitá, ale výsledok je skvelý.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé pokrájame na 4 rezne, narežeme ich po obvode, naklepeme, osolíme, okoreníme a pokladieme plátkom šunky.
  2. Pripravíme si kapiu a oštiepok.
  3. Plátkami oštiepka pokladieme údenú šunku.
  4. Na oštiepok položíme prúžky kapie a kolieska cibule, s cibuľou nemám nafotené, ospravedlňjem sa za to.
  5. Náplň zabalíme do mäsa a zaistíme kovovými ihlicami /drevenými špajdľami/, aby syr pri tepelnej úprave nevytiekol.
  6. Obalíme v múke.
  7. Drotársku kapsu prudko osmažíme z oboch strán na horúcom oleji.
  8. Podlejeme trochou vody, pridáme paradajkový pretlak a udusíme do mäkka.
  9. Očistené zemiaky pokrájame na krížalky, osušíme od vody, dáme do pekáčika s maslom, osolíme a pečieme na 220 stupňoch 20-25 minút.
  10. Z hotovej drotárskej kapsy odstránime kovové ihlice, prekrojíme na polovicu, položíme na tanier, obložíme so zemiakmi pečenými na masle a môžeme dekorovať rôznou sezonnou zeleninou alebo podávať so zeleninovým šalátom.