Drotárska kapsa (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Drotárska kapsa je vynikajúca slovenská špecialita, po prvýkrát som ju ochutnala v Slovenskej reštaurácii v Bratislave pod Luxorom. Stala sa už svetoznámou, ani nie pred rokom patrila do slávnostného menu pre anglickú kráľovnú Alžbetu II. pri jej návšteve v Bratislave. Skúste si ju pripraviť aj Vy doma, príprava nie je vôbec zložitá, ale výsledok je skvelý.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové karé pokrájame na 4 rezne, narežeme ich po obvode, naklepeme, osolíme, okoreníme a pokladieme plátkom šunky.
- Pripravíme si kapiu a oštiepok.
- Plátkami oštiepka pokladieme údenú šunku.
- Na oštiepok položíme prúžky kapie a kolieska cibule, s cibuľou nemám nafotené, ospravedlňjem sa za to.
- Náplň zabalíme do mäsa a zaistíme kovovými ihlicami /drevenými špajdľami/, aby syr pri tepelnej úprave nevytiekol.
- Obalíme v múke.
- Drotársku kapsu prudko osmažíme z oboch strán na horúcom oleji.
- Podlejeme trochou vody, pridáme paradajkový pretlak a udusíme do mäkka.
- Očistené zemiaky pokrájame na krížalky, osušíme od vody, dáme do pekáčika s maslom, osolíme a pečieme na 220 stupňoch 20-25 minút.
- Z hotovej drotárskej kapsy odstránime kovové ihlice, prekrojíme na polovicu, položíme na tanier, obložíme so zemiakmi pečenými na masle a môžeme dekorovať rôznou sezonnou zeleninou alebo podávať so zeleninovým šalátom.