Hamburger
Domáci hovädzí hamburger
Autor receptu: niika
Rýchly a sýty nápad na obed alebo večeru.
4 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Pomleté mäso vytvarujeme do tvaru placiek približnej veľkosti ako sú žemle. Z oboch strán okoreníme a osolíme. Opekáme z oboch strán na dobre rozohriatom masle. Tip: Keď je mäso opečené z oboch strán, položíme naň plátok syra a necháme ho ešte cca 2 minúty na panvici, aby sa syr trochu rozpustil.
- Zeleninu očistíme. Cibuľu, paradajku a uhorku nakrájame na kolieska, šalát natrháme na listy.
- Žemle pozdĺžne rozkrojíme. Na spodnú časť dáme zeleninu, pridáme horčicu, položíme opečené mäso, dochutíme kečupom a položíme vrchnú časť žemle.