Hamburger

Domáci hovädzí hamburger

Autor receptu: niika

Rýchly a sýty nápad na obed alebo večeru.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pomleté mäso vytvarujeme do tvaru placiek približnej veľkosti ako sú žemle. Z oboch strán okoreníme a osolíme. Opekáme z oboch strán na dobre rozohriatom masle. Tip: Keď je mäso opečené z oboch strán, položíme naň plátok syra a necháme ho ešte cca 2 minúty na panvici, aby sa syr trochu rozpustil.
  2. Zeleninu očistíme. Cibuľu, paradajku a uhorku nakrájame na kolieska, šalát natrháme na listy.
  3. Žemle pozdĺžne rozkrojíme. Na spodnú časť dáme zeleninu, pridáme horčicu, položíme opečené mäso, dochutíme kečupom a položíme vrchnú časť žemle.