Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance..
5-6 porcií |
70 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- hlávku kapusty som pokrájala..pokrájanú kapustu som preložila do misy a osolila..
- údenú slaninu som pokrájala na malé kocky..
- cibuľu na väčšie kocky..
- na panvicu som dala slaninu a nechala som ju opiecť..
- pridala som kryštálový cukor a nechala som ho skaramelizovať..
- pridala som pokrájanú cibuľu a nechala som ju opiecť do svetlohneda..
- a napokon som pridala osolenú kapustu...všetko som premiešala ..
- napokon som ju posypala mletým čiernym korením...zakryla pokrievkou a dusila do mäkka..
- kapusta je hotová..
- na pracovnú dosku som preosiala polohrubú a hrubú múku, pridala som celé vajce..
- pridávala som teplú vodu a spracovala som cesto, ktoré som dobre vymiesila...nechala som ho 15.min odpočívať..voda je iba orientačne, záleží od múky, koľko bude potrebovať na tuhšie cesto..
- cesto som rozdelila na 3 menšie bochníčky a vyvaľkala..
- pokrájala na širšie kusy, uložila na seba zvinula a krájala na široké rezance..
- všetko pokrájané..pokiaľ som pripravovala rezance, nechala som si v hrnci zovrieť vodu..
- rezance som vložila do osolenej vody a nechala uvariť...
- rezance som scedila..
- a zmiešala som ich s pripravenou kapustou..už som ich nemastila, lebo slanina pustila dostatok masti, takže boli výborne dochutené aj mastné...
- uložila som na tanier...prajem vám dobrú chuť..