Domáce široké rezance s letnou kapustou trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Rozdiel je v príprave letnej kapusty na rezance..

5-6
porcií
70 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. hlávku kapusty som pokrájala..pokrájanú kapustu som preložila do misy a osolila..
  2. údenú slaninu som pokrájala na malé kocky..
  3. cibuľu na väčšie kocky..
  4. na panvicu som dala slaninu a nechala som ju opiecť..
  5. pridala som kryštálový cukor a nechala som ho skaramelizovať..
  6. pridala som pokrájanú cibuľu a nechala som ju opiecť do svetlohneda..
  7. a napokon som pridala osolenú kapustu...všetko som premiešala ..
  8. napokon som ju posypala mletým čiernym korením...zakryla pokrievkou a dusila do mäkka..
  9. kapusta je hotová..
  10. na pracovnú dosku som preosiala polohrubú a hrubú múku, pridala som celé vajce..
  11. pridávala som teplú vodu a spracovala som cesto, ktoré som dobre vymiesila...nechala som ho 15.min odpočívať..voda je iba orientačne, záleží od múky, koľko bude potrebovať na tuhšie cesto..
  12. cesto som rozdelila na 3 menšie bochníčky a vyvaľkala..
  13. pokrájala na širšie kusy, uložila na seba zvinula a krájala na široké rezance..
  14. všetko pokrájané..pokiaľ som pripravovala rezance, nechala som si v hrnci zovrieť vodu..
  15. rezance som vložila do osolenej vody a nechala uvariť...
  16. rezance som scedila..
  17. a zmiešala som ich s pripravenou kapustou..už som ich nemastila, lebo slanina pustila dostatok masti, takže boli výborne dochutené aj mastné...
  18. uložila som na tanier...prajem vám dobrú chuť..