Sladké pečivo
Domáce lúpačky
Autor receptu: moni95
Domáce lúpačky, lepšie ako z obchodu.
6-8 ks porcií |
60 minút príprava |
8-10 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky suroviny okrem masla dáme do misky a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 15 minút.
- Potom pridáme roztopené maslo, cesto znova premiesime a necháme kysnúť približne hodinu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 až 8 častí.
- Každú časť rozvaľkáme do tvaru trojuholníka a znieme do tvaru lúpačky. Na plechu ich necháme ešte kysnúť.
- Lúpačky pred pečením potrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou mlieka a posypeme celým makom. Pečieme na 200 stupňov cca 8-10 minút (závisí od rúry).