Sladké pečivo

Domáce lúpačky

Autor receptu: moni95

Domáce lúpačky, lepšie ako z obchodu.

6-8 ks
porcií
60 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny okrem masla dáme do misky a vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť cca 15 minút.
  2. Potom pridáme roztopené maslo, cesto znova premiesime a necháme kysnúť približne hodinu.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 až 8 častí.
  4. Každú časť rozvaľkáme do tvaru trojuholníka a znieme do tvaru lúpačky. Na plechu ich necháme ešte kysnúť.
  5. Lúpačky pred pečením potrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou mlieka a posypeme celým makom. Pečieme na 200 stupňov cca 8-10 minút (závisí od rúry).