Domáca zmrzlina z kokosového mlieka (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pre veľkú obľúbenosť práve kokosovej zmrzliny v našej rodine, som ju vyrobila aj z kokosového mlieka a ťažko povedať,ktorá z dvoch kokosových zmrzlín je chutnejšia. Vyskúšať treba oba spôsoby, aby ste to mohli posúdiť.

30 minút
príprava
4 h mrazenie v mrazn minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca ku kokosovému mlieku pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, rozmiešame a varíme pomalým varom, kým sa cukor nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť.
  2. Dobre vychladenú sladkú smotanu ušľaháme do tuha a zmiešame s vychladnutou zmesou z kokosového mlieka.
  3. Zmrzlinovú zmes vložíme do mrazničky a každú pol hodinu vyberieme a znovu prešľaháme elektrickým šľahačom do hladka, kým nevznikne krémová zmrzlina, čo trvá asi 4 hodiny. Podávame v zmrzlinových pohároch, v kornútikoch z oplatky alebo na dezertných tanierikoch. Môžeme rôzne dekorovať alebo doplniť bobuľovitým ovocím.