Pizza

Domáca pizza rýchlo a jednoducho

Autor receptu: rimm

Naši milujú pizzu a preto sme dlho hľadali optimálny recept. Myslím, že bude chutiť každému.

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si kvások - do vlažnej vody rozmrvíme droždie a necháme ho vzísť. V mise zmiešame múku, soľ, olej, kvások a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme ho vykysnúť.
  2. Medzitým uvaríme paradajkovú omáčku. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme paradajky (môžu byť aj zavárané) a mletú papriku. Necháme variť na hustú omáčku. Po uvarení pridáme nasekanú bazalku a oregano a necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký kruh. Robím 2 pizze z tohoto. Potrieme vychladenou paradajkovou omáčkou a navrch pridáme potrebné suroviny. My dávame šunku, šampiňóny (sterilizovane šampiňóny vysušíme), kukuricu, olivy... Na vrch dáme syr (mozzarella je ideálna).
  4. Necháme oddýchnuť a pečieme na 200 °C cca 10-12 minút. Okraje potrieme cesnakovým olejom.