Pizza
Domáca pizza rýchlo a jednoducho
Autor receptu: rimm
Naši milujú pizzu a preto sme dlho hľadali optimálny recept. Myslím, že bude chutiť každému.
4 porcie |
60 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Spravíme si kvások - do vlažnej vody rozmrvíme droždie a necháme ho vzísť.
V mise zmiešame múku, soľ, olej, kvások a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme ho vykysnúť.
- Medzitým uvaríme paradajkovú omáčku. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme paradajky (môžu byť aj zavárané) a mletú papriku. Necháme variť na hustú omáčku.
Po uvarení pridáme nasekanú bazalku a oregano a necháme vychladnúť.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký kruh. Robím 2 pizze z tohoto.
Potrieme vychladenou paradajkovou omáčkou a navrch pridáme potrebné suroviny.
My dávame šunku, šampiňóny (sterilizovane šampiňóny vysušíme), kukuricu, olivy...
Na vrch dáme syr (mozzarella je ideálna).
- Necháme oddýchnuť a pečieme na 200 °C cca 10-12 minút.
Okraje potrieme cesnakovým olejom.