Parená knedľa
Domáca parená knedľa
Autor receptu: wewusqka
U nás sa kúpená knedľa zje, ale všetci ohŕňajú nosom, tak som si povedala, že budem robiť, len domácu.*
Niet nad domácu parenú, s láskou robenú, knedľu.
20 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup
- Ja si uľahčujem robotu, mám kuchynský robot.
- Dám do neho múku, vajíčko izbovej teploty a vodu.
- Spravím si kvások z droždia tak, že mlieko dám prihriať na sporák s troškou cukru.
- Keď je zohriate, dám do neho droždie, zakryjem nechám nakysnúť.
- Keď je nakysnuté, tak vlejem do múky.
- Zapnem robot na jednotku rýchlosť a nechám ho pomaly aj 20 minút miesiť. Čím sa viac miesi, tým je cesto lepšie. Potom preložím cesto do väčšej misy, zakryjem utierkou, postavím k radiátoru alebo na teplé miesto. A cca hodinu a pol nechám kysnúť.
- Vyberiem si na dosku cesto keď je nakysnuté a vypracujem z neho 5 bochníkov takých menších. Keďže ja nemám originál hrniec na knedľu. A parím pod pokrievkou na paráku 25 minút. Neodokrývam hrniec lebo knedľa by spadla.
- Keď je hotová, vyberiem ju popichám špajdľou alebo špáradlom, a potriem ju maslom alebo margarínom.
- Prajem Vám dobrú chuť