Gulášová polievka

Domáca gulášová polievka

Autor receptu: frommykitchendotcom

Postup

  1. Vo väčšom hrnci opražíme na troche masti slaninu nakrájanú na menšie kocky. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli dodáme papriku nakrájanú na menšie kocky a mrkvu narezanú na kolieska. Zalejeme vodou a necháme variť asi 20 minút.
  2. K zelenine potom pridáme mäso nakrájané na kocky, dolejeme vodu tak aby bola asi 2 cm nad mäsom a necháme variť domäkka. Ak sa voda odparí, podľa potreby dolievame. Ochutíme gulášovým korením, osolíme a okoreníme.
  3. Pred dokončením pridáme zemiaky nakrájané na kocky a prilejeme ešte vodu. Necháme variť asi pol hodiny. Nakoniec zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom (najemno ako na bryndzové halušky) a nechám variť ešte pár minút.
  4. Podľa potreby polievku ešte dochutíme a pridáme trochu chilli ak ju chcete mať trochu pikantnejší.