Plnená bageta
Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút na 190 °C |
Postup- Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja
vymiešame cesto. Necháme na teplom mieste
kysnúť asi 45 minút.
- Medzitým na cibuli opražíme
na kocky nakrájanú kapustu a dusíme do polomäkka.
- Bravčovú panenku osolíme, okoreníme
a sprudka opečieme z oboch strán na oleji, ochutíme
nasekanou šalviou.
- Z vykysnutého cesta
vytvoríme bochník a necháme znova odpočívať
asi 10 minút. Potom cesto vyváľame do formy
bagety. V strede urobíme po celej dĺžke žľab, do
ktorého uložíme slaninu. Potom pridáme opraženú
panenku a dusenú kapustu.
- Cesto zatvoríme a opatrne vyváľame do tvaru
bagety. Necháme znova odpočívať asi 10 minút.
Plech potrieme olivovým olejom, položíme naň
bagetu a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi
20 minút.
|