Plnená bageta

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 45 minút.
  2. Medzitým na cibuli opražíme na kocky nakrájanú kapustu a dusíme do polomäkka.
  3. Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a sprudka opečieme z oboch strán na oleji, ochutíme nasekanou šalviou.
  4. Z vykysnutého cesta vytvoríme bochník a necháme znova odpočívať asi 10 minút. Potom cesto vyváľame do formy bagety. V strede urobíme po celej dĺžke žľab, do ktorého uložíme slaninu. Potom pridáme opraženú panenku a dusenú kapustu.
  5. Cesto zatvoríme a opatrne vyváľame do tvaru bagety. Necháme znova odpočívať asi 10 minút. Plech potrieme olivovým olejom, položíme naň bagetu a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút.