Orechový koláč
Orechový koláč

Vianočný chlebík bez lepku

novalim - fotkanovalim, 20. novembra 2020. Komerčný recept.
Vianočný chlebík bez lepku
Foto: novalim

Voňavé Vianoce si môžete aj „napiecť“. Vianočný chlebík bez lepku, ktorý vám práve prinášame v podobe receptu, sa výborne hodí na sviatočné raňajky. Povedali Zobraziť celý popisVoňavé Vianoce si môžete aj „napiecť“. Vianočný chlebík bez lepku, ktorý vám práve prinášame v podobe receptu, sa výborne hodí na sviatočné raňajky. Povedali by ste, že pri jeho príprave použijete aj zemiak?
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-vianocny-receptar/

8-10
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g
150 g
5 ks
6 PL (alebo PK špeciál)
2 ks stredne veľké
100 g pomleté
100 g nasekané
100 g nastrúhaná
1 bal.
Na polevu:
100 g
100 g
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Maslo vyšľaháme so žĺtkami, s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme nastrúhané zemiaky, mleté orechy, múku, čokoládu, nasekané orechy a dobre premiešame. Nakoniec jemne gumenou varechou zapracujeme vyšľahaný sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na chlebík (alebo srnčí chrbát) a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na asi 45 minút.

  3. 3

    Poleva: Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, cukor a mlieko a metličkou miešame až kým nevznikne hladká poleva. Odstavíme zo sporáka.

  4. 4

    Upečený a vychladnutý chlebík vyberieme z formy, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme orechmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia