Orechové rožteky
Orechové rožteky

Medovo-orechové rožteky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 24. januára 2020
Medovo-orechové rožteky (fotorecept)
Foto: ancicka
60
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Suroviny

300 g
180 g
250 g
250 g
1 ks
1 ks
1 bal.
100 g mleté
1 bal.




Postup

  1. 1

    Med a maslo mierne nad parou ohrejeme, pridáme vajce a žĺtok.

    Medovo-orechové rožteky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si sypké suroviny.

    Medovo-orechové rožteky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne ich zamiešame do rozpusteného medu s maslom.

    Medovo-orechové rožteky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spracujeme na cesto, ktoré necháme v chlade asi 2 hodiny odležať.

    Medovo-orechové rožteky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom cesto po častiach vkladáme do formičiek, ktoré poukladáme na plech a upečieme. Upečené ešte teplé rožteky z formičiek vyberieme a necháme vychladnúť.

    Medovo-orechové rožteky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom konce rožtekov mačáme v čokoládovej poleve.

    Medovo-orechové rožteky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babka123
Pekné rožteky si upiekla, isto aj veľmi chutné. Chcem sa spýtať, či je treba formičky pred plnením mastiť a vysýpať múkou, či ľahko vypadávajú z formičiek?
evanaaa
Fúkané rožky, moje obľúbené....tá sypká múčna zmes sa nasype do medu ešte kým je teplý, alebo ho treba nechať vychladnúť? @ancicka , rožky sa ti krásne vydarili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia