Whoopie pie sendvič

sandriw - fotkasandriw, 20. mája 2014
Whoopie pie sendvič
Foto: sandriw

Omrzeli vás už tradičné krémy a plnky? Čo tak skúsiť marschmallows. Pre mnohých to síce môže byť trochu príliš sladké, no v kombinácii s Zobraziť celý popisOmrzeli vás už tradičné krémy a plnky? Čo tak skúsiť marschmallows. Pre mnohých to síce môže byť trochu príliš sladké, no v kombinácii s krehkými čokoládovými koláčikmi vytvoríte niečo, za čo vás deti budú milovať ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

Suroviny

Cesto:
1 1/2 šálky
1 ks
250 g
1 šálka
1/2 šálky
1/4 šálky
1 ČL
1/2 šálky
Plnka:
1 šálka
150 g
55 g
 štipka




Postup

  1. 1

    Plnku si pripravíme deň vopred. Na miernom ohni si v šľahačke rozpustíme marschmallows, cukor a soľ. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň si šľahačom plnku vymiešame – miešame cca 1 min, kým nemá tekutú konzistenciu. Potom plnku necháme cca 45 min ttuhnúť.

  3. 3

    Na cesto si maslo vymiešame s cukrom (cca 10 min). Potom pridáme vajce, mlieko, PDP a nakoniec múku s kakaom. Miešame cca 5 min.

  4. 4

    Cesto vložíme do cukrárenského vrecka a na plech vystlaný papierom na pečenie ním nastriekame malé kôpky (cca 3 cm v priemere). Jemne poklepeme dnom plechu, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek. Pečieme v rúre predhriatej na 150°C cca 5 – 10 min a necháme vychladnúť. Po vychladnutí spárujeme polovičky a naplníme plnkou.

  5. 5

    Po vychladnutí spárujeme polovičky a naplníme plnkou.

    Whoopie pie sendvič - obrázok 5

Diskusia k receptu

smejkad
rozmyslam,ci by sa to dalo ako rez, cukru je tam prave akurát pre tu moju :-)
vyskusala by som najskôr v mensom,kolko ich vyslo z tejto davky?
sandriw
@smejkad : Myslím, že by to ako rez šlo. A koľko toho vyšlo? Už si presne nepamätám, ale tak do 20 párov. Robila som to už dávnejšie.
sandriw
@afataga : Spomínal tu niekto niečo zdravé? o.O Okrem toho aj deti majú pravo si občas zamaškrtiť, či?
wenee
Čo je dnes už zdravé?Veď už len ten vzduch,čo dýchame nie je teda nič moc.Ostatné ani netreba preberať,pretože ani náhodou sa tomu všetkému nedá vyhnúť.Jedine sa vystreliť na mesiac,možno to by pomohlo :-)
evanaaa
Radšej takéto, doma robené, iste lepšie aj pre deti, nie každé chce diétovať už od mala :-).
pbandjelly
žiadne jedlo nie je nezdravé, nezdravé je len množstvo:)
everything in moderation. inak ten recept sa mi páči.
sandriw
Tak tak, všetko s mierou. A len tak mimochodom, radšej si napríklad dať mastný chleba s cibuľou než rastlinné "maslo", nech už má akúkoľvek pridanú hodnotu. Jednak chutí hnusne a jednak aj napriek najmodernejším technológiám, ani jeden výrobca vám na 100% nezabezpečí, že počas stužovania nevzniknú aj rakovinotvorné trans izoméry. A takto by som mohla ešte pokračovať...
babidka
Uz dlho ma ten kolacik lakal ale nemohla som zohnat biely marschmallows a do jeho vyroby sa mi veru nechcelo .:-) No konecne som sa donho pustila .Nabuduce uz do plnky cukor pridavat nebudem , cukriky su aj tak dost sladke . S cestom som mala trosku problem , je take tahave , lepive a zle sa mi s nim manipulovalo . Takze som to nakoniec natrela na peciaci papier ako plat v hrubke asi 4-5 mm , za 5 minut bolo upecene ,nasla ovalnu vykrajovacku a .... "sendvice" nakoniec boli:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia