Kurací steak s mandľami

mariamka - fotkamariamka, 14. septembra 2013
Kurací steak s mandľami
Foto: mariamka

V prvom rade musím povedať, že to nie je môj recept ale skvelá inšpirácia podľa Mariana33, troška vylepšená cesnakom a mandľami.

Suroviny

2 ks
2 strúčik




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nasolíme, okoreníme čerstvým mletým korením a pretlačeným cesnakom, môžeme pokvapkať olivovým olejom. Necháme chvíľu marinovať.

    Kurací steak s mandľami - obrázok 1
  2. 2

    Nie že by som bola díler, ale dávam do pozornosti túto skvelú pomôcku na čistenie a krájanie cesnaku. V tej zelenej ruličke celý strúčik pogúľate, šupka doslova sama odpadne, a potom krájačom pokrútite a máte cesnačik na kocky, kocočky, kašu, ako chcete, čím viac krútite, tým je jemnejší, proste zábava :)

    Kurací steak s mandľami - obrázok 2
  3. 3

    Steak som opražila z jednej strany 6 min. presne ako píše Mariana33 a po otočení som vhodila olúpané mandle a dopražila spolu.

    Kurací steak s mandľami - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme podávať hneď, ale dá sa zakryť a udrží si šťavnatosť a sviežosť. Ako prílohu som urobila zemiakové pyré (zemiaky v šupe) a kapustový šalát s kápiou. Skvelé. Ďakujem a doporučujem :)

    Kurací steak s mandľami - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
výborný receptík.-))kuracie prsia milujem a mandle, to k tomu patrí a spolu je to úplne fajn.-)
afataga
zaujimave s tymi mandlami, preco nie? ked sa davaju aj do plnky alebo do ciny
eviana
@mariamka , tak toto musí byť prechádzka rajskou záhradou... šťavnaté mäsko a voňavé chrumkavé opečené mandle... milujem... si ma úplne dostala - ako vlastne Ty vždy ♥ u mňa máš istých 5* :)
lusinkab
Tvoje recepty sa stale tak dobre citaju :-)))))) zvykenm robit podobne ale bez mandli a tie mam ja rada takze na buduce prihodim aj tie :-) peknucke
evanaaa
Kuracie rezníky sa mi páčia ale ja radšej bez mandlí, lebo by som si chrup polámala, hehe. Ale ma zaujala tá pomôcka, už som ju niekde ( v zásielkovom obchode?) videla, len som nevedela ako funguje. A ty ju máš odkiaľ, páči sa mi, ako ľahko sa ňou narába .
mariamka
@lusinkab @elixir dakujem za mile komentare :))
@evanaaa objednala som ju cez net vola sa to Garlic Pro, ked das do vyhladavaca, lahko najdes tie stranky, uz som nemala nervy na tie lisy, posledne dva boli totalne nanic, tak som chcela vyskusat nieco ine, vcera som prave robila pomazanku z paprik a rajcin, kde slo dost cesnaku a mala som to cobydup, naraz to zvladne aj 4 vecsie strucky, staci vyklepat alebo ja to zvyknem povymetat silikonovou maslovackou, oplachnem a hotovo :)
kecemis
@mariamka velmi chutne dobre jedlo. bolo v nedelu u nas a uz sa vyzaduje znova. Asi si spravim hydinovu farmu, pri receptoch, ako je tento. Nesmierna vdaka.
mariamka
@kecemis dakujem, je to naozaj chutne stavnate masko, aj ked fotka o tom velmi nevypoveda :) dakujem za povsimnutie a mily komentar, som rada ze rodinke chuti, tiez som ho robila uz viackrat, taka vdacna rychlovka, je pravda, ze tie kury nasej spotrebe tusim nestihaju :)
tamik
výborné, šťavnaté a naozaj skvelá kombinácia s mandľami :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia