Makrobiotika

  • Dusená zelenina s cícerom

    Dusená zelenina s cícerom

    Na panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme. Ošúpanú mrkvu, kaleráb a pór nakrájame na kocky veľké asi ako je veľkosť jedného cíceru. Zeleninu pridáme k cibuli, podlejeme vodou...

  • Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom

    Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom

    Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme soľ a na rovnako veľké kúsky nakrájanú brokolicu. Ochutíme maha korením (zmes rasce, horčičných a koriandrových semienok) a kurkumou a zalejeme zaleninovým vývarom. Varíme 3 – 5 minút....

  • Gomasio – „makrobiotická soľnička“
  • Základný recept na varenie cíceru a fazule
  • Základný recept na ryžu natural
  • Zelerová omáčka

    Zelerová omáčka

    Chcela som variť petržlenovú omáčku, v obchode však nemali petržlen. Kúpila som teda zeler, že urobím zelerovú a takýto je výsledok :-)

  • Mrkvová fašírka

    Mrkvová fašírka

    Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú fašírku potom nakrájam na štvorce alebo trojuholníky.

  • Krúpy s kyslou kapustou a tempehom

    Krúpy s kyslou kapustou a tempehom

    Ak máte radi strapačky s kyslou kapustou, tak vám toto jedlo bude určite chutiť. Je to ich zdravšia verzia.

  • Zimná polievka

    Zimná polievka

    Krémové polievky varím bez smotany. Chuť smotany sa samozrejme nedá nahradiť. Polievka však bude veľmi chutná keď použijete kvalitný zeleninový vývar. Krémovú konzistenciu zabezpečí zemiak.

  • Kaša so zelerom

    Kaša so zelerom

    Čo radi raňajkujete? Ja najčastejšie kašu. Sladké kaše mi prestali chutiť, začala som si pripravovať zeleninové. Chutia skvele, veď vyskúšajte.

  • Koložvárska kapusta vegánska

    Koložvárska kapusta vegánska

    Kyslá kapusta je pre našu lokalitu najlepším zdrojom vitamínu C. Počas zimy je ideálne konzumovať ju čerstvú, každý deň v malom množstve. Jednoduchý recept čo sa týka surovín, trochu náročnejšia príprava, výsledok však stojí...

  • Tekvicové karí

    Tekvicové karí

    Koreniny indie sa stali súčasťou mojej kuchyne. Toto jedlo som ochutnala na dovolenke. Keďže mi veľmi chutilo, uvarila som ho aj mojim priateľom. <a href="http://www. chutnezdravie. sk/products/tekvicove-kari/" target="_blank">http://www. chutnezdravie. sk/products/tekvicove-kari/</a>

  • Recept bez obrázku

    Pšeno so špenátom a tavenýrom

    Len jednoduchý pokrm, na ktorý azda ani netreba recept. A predsa ho pridávame.

  • Dusený pór

    Dusený pór

    Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím...

  • Zelené struky so šošovicou

    Zelené struky so šošovicou

    Rýchla letná mňamka :-)

  • Nátierka z údeného tofu

    Nátierka z údeného tofu

    Milujem jednoduché recepty a keď je výsledok ešte aj chutný a zdravý :-)

  • Cícerová nátierka s mrkvou

    Cícerová nátierka s mrkvou

    Cícerová nátierka "humus" je veľmi známa a patrí k mojim obľúbeným. Táto verzia nátierky je bez cesnaku a doplnená mrkvou, ktorá urobí nátierku jemnejšou.

  • Chrenová omáčka úplne inak (fotorecept)

    Chrenová omáčka úplne inak (fotorecept)

    Navariť dobrú chrenovú omáčku nemusí byť až taká veda, ale keď pri tom nemôžete použiť múku, mlieko, či smotanu, to už môže byť celkom oriešok.

  • Semienkový chlieb (bez múky, lepku, vajec, kvasníc, kypridla..)

    Semienkový chlieb (bez múky, lepku, vajec, kvasníc, kypridla..)

    Chlieb je pre mnohých základom stravy, lenže niekedy sa stane, že človek, ktorý ho bol celý život zvyknutý jesť, ho zrazu jesť nemôže. Zvyk je železná košeľa, chlieb chýba. Niekedy veľmi.

  • Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou

    Karfiol a brokolica so „syrovou“ omáčkou

    Leto nám prináša pestré farby, ktoré môžeme mať aj na tanieri. A tiež jedlé kvety, ktoré skrášlia a obohatia šalát :-)

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist