Diablove dukáty s bryndzou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ošúpané zemiaky vcelku uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme troška vychladnúť. Potom zemiaky rozpučíme vidličkou, pridáme múku, vajce, nasekanú petržlenovú vňať a najemno nasekanú čili papričku.
  2. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na 5-milimetrovú hrúbku. Z cesta vykrajujeme pohárom kolieska, ktoré vysmážame na panvici v slnečnicovom oleji.
  3. Bryndzu premiešame s kyslou smotanou, nasekanou pažítkou a nasekaným kôprom. Takto pripravený bryndzový dip podávame s teplými zemiakovými dukátmi, na dekoráciu môžeme použiť na pásiky nakrájanú čerstvú uhorku a reďkvičku.