Diablove dukáty s bryndzou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Ošúpané zemiaky vcelku uvaríme
v osolenej vode, scedíme a necháme
troška vychladnúť. Potom zemiaky rozpučíme
vidličkou, pridáme múku, vajce,
nasekanú petržlenovú vňať a najemno
nasekanú čili papričku.
- Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme
na 5-milimetrovú hrúbku. Z cesta vykrajujeme
pohárom kolieska, ktoré vysmážame
na panvici v slnečnicovom oleji.
- Bryndzu premiešame s kyslou smotanou,
nasekanou pažítkou a nasekaným
kôprom. Takto pripravený bryndzový
dip podávame s teplými zemiakovými
dukátmi, na dekoráciu môžeme použiť
na pásiky nakrájanú čerstvú uhorku
a reďkvičku.
|