Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Delikátne zapekané kuracie stehienka

siuuu - fotkasiuuu, 23. apríla 2019
Delikátne zapekané kuracie stehienka
Foto: siuuu

Dlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada experimentujeme v kuchyni, toto je jeden z TOP receptov, ku ktorým sa stále vraciam.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Suroviny

4 ks s kožou
4 plátky
4 plátky
250 ml
1 PL
4 PL
1 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, osušíme, pri kosti môžeme narezať. Osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke zmiešanej s mletou paprikou. Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opražíme.

  2. 2

    Smotanu zmiešame s horčicou (horčicou nešetríme, dodá skvelú chuť). Opečené stehná preložíme do pekáča aj s výpekom (ak použijeme panvicu vhodnú do rúry tento krok vynecháme). Na každé stehno dáme plátok šunky, plátok syra a celé potrieme smotanovo-horčicovou zmesou tak, aby bol celý syr pokrytý (inak sa vysuší). Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 40-50 minút, podľa veľkosti stehien.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti - asi najviac sa hodí ryža. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: