Delikátne zapekané kuracie stehienka
Foto: siuuu
Dlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada experimentujeme v kuchyni, toto je jeden z TOP receptov, ku ktorým sa stále Zobraziť celý popisDlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada experimentujeme v kuchyni, toto je jeden z TOP receptov, ku ktorým sa stále vraciam.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, pri kosti môžeme narezať. Osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke zmiešanej s mletou paprikou. Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opražíme.
- 2
Smotanu zmiešame s horčicou (horčicou nešetríme, dodá skvelú chuť). Opečené stehná preložíme do pekáča aj s výpekom (ak použijeme panvicu vhodnú do rúry tento krok vynecháme). Na každé stehno dáme plátok šunky, plátok syra a celé potrieme smotanovo-horčicovou zmesou tak, aby bol celý syr pokrytý (inak sa vysuší). Pečieme v rúre zohriatej na 190 °C cca 40-50 minút, podľa veľkosti stehien.
- 3
Podávame s prílohou podľa chuti - asi najviac sa hodí ryža. Dobrú chuť.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept nie je o špargli.:-)
Nie je cítiť vo finálnej podobe kys. smotanu? Moja dcéra odmieta smotanové, takže aby to nezbadala. :-)
... nie je, chuť a vôňa je jemne syrová a horčicová
potom ale prídeš o super chuťový zážitok