Sójové párky
Sójové párky

Currywurst na vegánsky spôsob videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 17. januára 2022

Jeden z top európskych street foodov. Obľúbený hlavne v neskorších hodinách, ako doprovod k tým pár pivám, ktoré človek už absolvoval...

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 ks
1 ČL
1 PL
3 PL
1 PL
1 PL
400 g
200 ml studená
4 ks




Postup

  1. 1

    Hlboký hrniec polož na mierny oheň a vlej doň olivový olej. Cibuľu ošúp a nakrájaj na drobné kocky. Orestuj ju za občasného miešania po dobu 5 minút.

  2. 2

    Do zmesi pridaj štipľavú mletú papriku (podľa chuti a odvahy), paradajkovú pastu a 2 PL karí korenia. Za stáleho miešania koreniny, konkrétne ich vôňu, priveď k životu. Nie viac ako 30 sekúnd, mohli by prihorieť a zhorknúť. Prilej balsamico spolu s cukrom a paradajkami. Konzervu prepláchni vodou a tiež ju vlej do hrnca. Dochuť soľou a čiernym korením. Priveď do varu, následne stiahni teplotu sporáku na minimálnu a var prekryté 25 minút. Omáčka sa takto zredukuje a zhustne. Nakoniec ju premixuj ponorným mixérom.

  3. 3

    Na grilovacej panvici ugriluj jemne narezané párky, cca 3 minúty z každej strany. Samozrejme môžeš párky uvariť aj klasicky vo vode. Hotové ich nakoniec nakrájaj, posyp ich 1 ČL karí korenia, zalej currywurst omáčkou. Podávaj s pečivom, prípadne aj s kyslou kapustou... a čo je dôležité - nezabudni na pivo! :)

  4. 4

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia