Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko fotorecept
Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári. Jedlo je časovo nenáročné a prekvapí aj poteší.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Párok rozrežeme pozdĺžne tak, že ho nedorežeme do konca, necháme asi 1,5-2 cm spojené.
-
2
Opatrne chytíme konce a prehneme ich do tvaru srdiečka. Zopneme špáradlom a uložíme na tanierik.
-
3
Dovnútra párkového srdiečka uložíme plátok šunky, môžeme ho aj prehnúť, ak je väčší.
-
4
Na šunku vyklepneme vajíčko.
-
5
Vrch posypeme strúhaným syrom.
- 6
Dáme do mikrovlnky a „vlníme“ asi 2 minúty. Skontrolujeme, či je vajíčko uvarené. Ak nie celkom, vrátime ho na niekoľko sekúnd späť. Podávame s chlebom alebo pečivom a zeleninou. Pred podávaním vyberieme špáradlo.
- 7
Poznámka: Ak pripravujeme viac porcií, napr. na nejakú oslavu, robíme naraz srdiečka na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Rovnako postupujeme, ak chceme, aby syr bol trocha zafarbený, nie biely.
Tiež párky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 6
Diskusia k receptu