Cuketové placky s fetou, mätou a limetkou fotorecept
Foto: Kucharka
Tieto placky sú momentálne u nás TOP. Fantázia, povedal manžel. Recept je podľa Nigelly Lawson.
porcií
príprava
Postup
-
1
Cukety nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť. Pozor so soľou, feta je tiež slaná. Potom jednoducho cukety rukami vyžmýkame.
-
2
Pridáme nasekané cibuľky a petržlenovú vňať, rozmrvenú fetu, mätu, papriku, múku, vajcia, soľ a korenie. Zamiešame.
-
3
Lyžicou naberáme cesto a ukladáme na rozpálený olej. Pomocou lyžice potom cesto trochu “uplackáme na formu placky”. Opekáme z oboch strán do chrumkava.
-
4
Opečené placky ukladáme na kuchynský papier, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Najlepšie sú trochu vychladnuté... a úplne najdôležitejšie je ich pokvapkať limetkou. Limetka im dodá neuveriteľne dobrú chuť.
-
5
U nás sme ich mali s chlebom potretým paradajkou a olivovým olejom, šalátom a pohárom dobre chladeného bieleho vína.
Je to ozaj jednoduché a chutné, s nádychom stredného východu :-))
Pekný víkend prajem.
receptík. Budú ešte lepšie, ak pridáte roztlačený strúčik cesnaku.