Cuketové placky
Cuketové placky s fetou, mätou a limetkou (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Tieto placky sú momentálne u nás TOP. Fantázia, povedal manžel.
Recept je podľa Nigelly Lawson.
12 porcií |
15-20 minút príprava |
Postup
- Cukety nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť. Pozor so soľou, feta je tiež slaná. Potom jednoducho cukety rukami vyžmýkame.
- Pridáme nasekané cibuľky a petržlenovú vňať, rozmrvenú fetu, mätu, papriku, múku, vajcia, soľ a korenie. Zamiešame.
- Lyžicou naberáme cesto a ukladáme na rozpálený olej. Pomocou lyžice potom cesto trochu “uplackáme na formu placky”. Opekáme z oboch strán do chrumkava.
- Opečené placky ukladáme na kuchynský papier, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Najlepšie sú trochu vychladnuté... a úplne najdôležitejšie je ich pokvapkať limetkou. Limetka im dodá neuveriteľne dobrú chuť.
- U nás sme ich mali s chlebom potretým paradajkou a olivovým olejom, šalátom a pohárom dobre chladeného bieleho vína.