Cuketové placky

Cuketové placky s fetou, mätou a limetkou (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Tieto placky sú momentálne u nás TOP. Fantázia, povedal manžel. Recept je podľa Nigelly Lawson.

12
porcií
15-20 minút
príprava

Postup

  1. Cukety nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť. Pozor so soľou, feta je tiež slaná. Potom jednoducho cukety rukami vyžmýkame.
  2. Pridáme nasekané cibuľky a petržlenovú vňať, rozmrvenú fetu, mätu, papriku, múku, vajcia, soľ a korenie. Zamiešame.
  3. Lyžicou naberáme cesto a ukladáme na rozpálený olej. Pomocou lyžice potom cesto trochu “uplackáme na formu placky”. Opekáme z oboch strán do chrumkava.
  4. Opečené placky ukladáme na kuchynský papier, aby sme sa zbavili prebytočného tuku. Najlepšie sú trochu vychladnuté... a úplne najdôležitejšie je ich pokvapkať limetkou. Limetka im dodá neuveriteľne dobrú chuť.
  5. U nás sme ich mali s chlebom potretým paradajkou a olivovým olejom, šalátom a pohárom dobre chladeného bieleho vína.