Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom fotorecept
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 30. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 750 ml |
|
| 500 g |
|
| 2 g |
|
| 200 ml |
|
| 10 ks |
|
| Žĺtkový krém: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 900 ml |
|
| Slaný karamel: | |
| 300 ml |
|
| 250 g |
|
| 3 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, kým masa nezhustne a nevytvorí guľu, ktorá sa neprilepuje k hrncu. Na strednom plameni miešame ešte ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť a postupne po jednom zašľaháme vajíčka.
-
2
Vymiešané cesto dáme do cukrárenského vrecka a vytvarujeme malé guľky s priemerom 3 cm a pečieme 12 minút pri teplote 180 stupňov.
- 3
Žĺtkový krém: Všetky suroviny na krém okrem žĺtkov dáme do hrnca a za stáleho šľahania metličkou privedieme do varu. Žĺtky vymiešame a opatrne po troškách k nim primiešame krém.
- 4
Slaný karamel: Na karamel dáme do hrnca cukor, zahrievame, kým nevznikne karamel. Pridáme smotanu a miešame kým sa karamel nerozpustí, pridáme soľ a varíme do požadovanej hustoty.
- 5
Upečené vychladnuté guľôčky z odpaľovaného cesta naplníme žĺtkovým krémom. Podnos, na ktorom budeme croquembouche podávať potrieme karamelom. Z naplnených guľôčok vytvoríme pyramídu tak, že guľôčky navzájom prilepíme karamelom (môžeme ich namáčať do karamelu).
Tiež profiteroles:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3








Diskusia k receptu