Čokoládové rezy so šľahačkou fotorecept
Foto: izabella929
Na tento víkend úplne jednoduché málo pracné čokoládové rezy
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 PL vrchovatá |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
500 ml |
|
1 bal |
|
1 PL vrchovatá |
|
100 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
500 ml (33%) |
|
2 bal |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
2 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, prášok do pečiva, kakao a sódu som zmiešala a preosiala na 3x do cesta a opatrne vmiešala.
-
3
Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Kým sa piekol prvý korpus, pripravila som cesto aj na druhý korpus a piekol sa tak isto ako prvý.
-
4
A oba korpusy upečené.
-
5
Pripravila som krém: V mlieku som vymiešala Zlatý klas, pridala som kakao a uvarila hustú kašu, nechala som ju vychladiť. Kým sa chladila, maslo s cukrom som vymiešala do peny a po lyžici som pridávala vychladnutú kašu, napokon som pridala roztopenú čokoládu a rum a krém odložila do chladničky.
-
6
Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na podnos som položila prvý korpus a natrela som ho horúcim jahodovým lekvárom.
-
7
Na lekvár som natrela krém...
-
8
...a zakryla som druhým korpusom. Na korpus som položila papier na pečenie, krájaciu dosku a 2 kg múky a do rána uložila stuhnúť.
-
9
Na druhý deň som pripravila šľahačku zo smotany, Smetafixu a cukru. Šľahačku som rozdelila na polovicu. Prvú som natrela na vrch zákusku a do druhej som pridala kakao a dala do chladničky aj s koláčom. Koláč som krájala horúcim mokrým nožom a potom zdobila odloženou kakaovou šľahačkou.
-
10
Prajem vám dobrú chuť.
Co je ale zaujimave: kusok mi ostal v chladnicke tyzden. Tento korpus je jednoducho bombovy!
Dakujem a pozdravujem.
Teší ma že si upiekla moje rezy v podobe torty,,,moje zákusky vydržia v chladničke aj dva týždne a sú vždy výborne..len si potvrdila všetkým čo sa boja po mne piecť moje koláče,že sa nemajú čoho obávať,,, nikdy by som s m nedala nič ,čo nie kvalitné,,,na zakusku ste si iste pochutnali...ďakujem pekne za foto aj za komentár...
Všetky moje krémy sú pred použitím overené v chladničke, či budú držat tvar..nikdy sa mi nestalo, že by tiekli, taký krém nerobím..keď uvarím zo 700 ml. mlieka a 9 pl.krupice kašu, pridám do krému 70 g práškového cukru a 250 g masla, toto je zostava, ktorá drží svoj tvar..nerada presladzujem moje krémy...mám overené, že 70 g cukru úplne stačí...mnoho cukru riedi krém..vďaka za komentár, no žiaľ nevidela som ho skôr, preto až teraz po roku odpovedám...