Čokoládový zákusok
Čokoládové jablkové rezy (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Fajnové šťavnaté čokoládové rezy s jablkami, ktoré potešia mlsné jazýčky.
Postup
- Mierkou je 200 ml hrnček. Plech na pečenie má rozmer 20x35x6 cm. Môžete spotrebovať popadané či poškodené jablká... stačí pekne orezať, očistiť a použiť.
- Na korpus vyšľahám najprv celé vajcia s cukrami a štipkou soli, pridám olej, cez sitko preosejem múku, kakao, čokoládu, prášok do pečiva a prilejem rum.
- Hustejšie cesto rozotriem na plech, ktorý som vyložila papierom na pečenie, aby sa dal z plechu ľahšie vybrať. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 25-30 minút. Kontrolujem špajľou.
- Upečený korpus vyberiem aj s papierom z plechu a nechávam chladnúť. Potom prekrojím po hrúbke na polovicu - na 2 pláty. Vrchný plát rukami rozdrobím na malé kúsky do misky a nechám bokom.
- Spodný plát vrátim späť do plechu a primerane polejem studeným mliekom.
- Na krém očistím a nakrájam jablká. S vodou a cukrom ich uvarím vo väčšom kastróle. Horúce mäkké jablká som roztlačila pučiakom na kašu. Môžete použiť tyčový mixér. Hneď do nich pridám zmäknuté kocky masla a nalámanej čokolády. Poriadne miešam, aby sa všetko spojilo.
- Následne do zmesi prisypem nadrobený korpus a varechou vymiešam do jednotného krému. Pripravený krém rozotriem na mliekom poliaty spodný plát korpusu v plechu. Vyrovnám povrch a odkladám do chladničky.
- Povrch krému polejem čokoládovou polevou. Polevu pripravím vymiešaním všetkých surovín nad parou alebo na miernom ohni v kastrólčeku. Po zatuhnutí polevy (bol v chladničke 3-4 hodiny) koláč naporciujem.
- Prajem všetkým dobrú chuť.