Čokoládový zákusok

Čokoládové jablkové rezy (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Fajnové šťavnaté čokoládové rezy s jablkami, ktoré potešia mlsné jazýčky.

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mierkou je 200 ml hrnček. Plech na pečenie má rozmer 20x35x6 cm. Môžete spotrebovať popadané či poškodené jablká... stačí pekne orezať, očistiť a použiť.
  2. Na korpus vyšľahám najprv celé vajcia s cukrami a štipkou soli, pridám olej, cez sitko preosejem múku, kakao, čokoládu, prášok do pečiva a prilejem rum.
  3. Hustejšie cesto rozotriem na plech, ktorý som vyložila papierom na pečenie, aby sa dal z plechu ľahšie vybrať. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 25-30 minút. Kontrolujem špajľou.
  4. Upečený korpus vyberiem aj s papierom z plechu a nechávam chladnúť. Potom prekrojím po hrúbke na polovicu - na 2 pláty. Vrchný plát rukami rozdrobím na malé kúsky do misky a nechám bokom.
  5. Spodný plát vrátim späť do plechu a primerane polejem studeným mliekom.
  6. Na krém očistím a nakrájam jablká. S vodou a cukrom ich uvarím vo väčšom kastróle. Horúce mäkké jablká som roztlačila pučiakom na kašu. Môžete použiť tyčový mixér. Hneď do nich pridám zmäknuté kocky masla a nalámanej čokolády. Poriadne miešam, aby sa všetko spojilo.
  7. Následne do zmesi prisypem nadrobený korpus a varechou vymiešam do jednotného krému. Pripravený krém rozotriem na mliekom poliaty spodný plát korpusu v plechu. Vyrovnám povrch a odkladám do chladničky.
  8. Povrch krému polejem čokoládovou polevou. Polevu pripravím vymiešaním všetkých surovín nad parou alebo na miernom ohni v kastrólčeku. Po zatuhnutí polevy (bol v chladničke 3-4 hodiny) koláč naporciujem.
  9. Prajem všetkým dobrú chuť.