Citronáč

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 11. septembra 2019 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Príjemný osviežujúci v každom ročnom období.

Suroviny

Cesto:
600 g
200 g
100 g
20 g
200 ml vlažné
Krém:
1 l
2 bal.
2 bal.
100 g
250 g
100 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku necháme 10 minút nakysnúť droždie.

  2. 2

    Ostatné suroviny na cesto zmiešame v miske, pridáme vykysnuté droždie a spracujeme rukou. Prikryjeme a necháme 20 minút odpočívať.

  3. 3

    Krém: 800 ml mlieka privedieme k varu, vsypeme citrónovú polevu, kryštálový cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 200 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme 3 minúty. Necháme vychladnúť. Maslo a práškový cukor spolu vyšľaháme. Za stáleho šľahania postupne po lyžiciach pridáme vychladnutý krém.

  4. 4

    Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a na opačnej strane plechu pečieme pri 180 °C 8 minút.

  5. 5

    Pláty naplníme krémom a zákusok necháme odležať do nasledujúceho dňa. Povrch môžeme posypať práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist