Kuracie mäso

Čína s kuracím mäskom

Autor receptu: frommykitchendotcom

Výborný obed pre celú rodinu.

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, šampiňóny na väčšie kúsky, mrkvu a papriku na tenké pásiky, cesnak na plátky (nepretláčame).
  2. Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v Solamyle a na troche oleja v hlbšej panvici opražíme do zlatista. Vyberieme z panvice a vo výpeku opečieme šampiňóny (asi minútu). Pridáme mrkvu, papriku, cibuľu, cesnak, arašidy a hrsť šampiňónov. Pár minút všetko spolu opekáme, pridáme sójovú omáčku.
  3. Potom pridáme späť mäso a zalejeme vo vode rozmiešanou 1,5 PL Solamylu a necháme prevrieť a zhustnúť.
  4. Keď zmes odstavíme, pridáme na krúžky nakrájanú zelenú časť mladej cibuľky. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.