Fazuľa

Čierna fazuľa

Autor receptu: blissofplants

Suroviny

Postup

  1. Očistíme a nakrájame si prichystanú zeleninu.
  2. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a opražíme cibuľu, ku ktorej postupne pridáme papriku, stonkový zeler, paradajky a dusíme niekoľko minút.
  3. Po pár minútach vložíme bobkový list, pretlačený cesnak, sušené bylinky, semienka senovky a feniklu, údenú papriku a keď sa všetky chute pomiešajú, pridáme opláchnutú vopred cez noc namočenú fazuľu a zalejeme vodou.
  4. Prikryjeme hrniec a varíme zhruba 50 minút. Dobre ochutíme.
  5. Pridáme na malé kúsky nakrájanú mrkvu a petržlen a ak chceme, kocku tmavej čokolády.
  6. Varíme kým fazuľa a zelenina nezmäknú, na záver môžme pridať kukuricu a ozdobíme listami zo stonkového zelera.
  7. Ja som fazuľu podávala so zemiakovou kašou, ktorú som mala zo včera. Chutí výborne aj s ryžou.