Cícerová krémová polievka
Autor receptu: irenaw
Čo napísať... sýta a zahreje :-)
6-8 porcií |
15-20 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cícer deň vopred namočíme do studenej vody.
- Na druhý deň rozohrejeme v hrnci ghee. Vsypeme nahrubo podrvenú rímsku rascu a koriander, krátko popražíme. Pridáme pokrájanú šalotku a plátky cesnaku. Opekáme do sklovita. Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler a čili papričku. Opekáme kým zelenina nezačne hnednúť. Vsypeme cícer, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
- Keď je cícer uvarený, všetko rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Pridáme kokosové mlieko a ak treba aj vodu. Osolíme podľa chuti. Necháme prevrieť a odstavíme.
- Na suchej panvici opečieme tenké plátky slaniny a dáme na obrúsok osušiť. Na výpeku opečieme staršie pečivo nakrájané na kocky. Koriandrovú alebo petržlenovú vňať posekáme na drobno. Polievku pred podávaním ozdobíme krutónmi, slaninou a vňaťou. Dobrú chuť :-).