Cícerová krémová polievka

Autor receptu: irenaw

Čo napísať... sýta a zahreje :-)

6-8
porcií
15-20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cícer deň vopred namočíme do studenej vody.
  2. Na druhý deň rozohrejeme v hrnci ghee. Vsypeme nahrubo podrvenú rímsku rascu a koriander, krátko popražíme. Pridáme pokrájanú šalotku a plátky cesnaku. Opekáme do sklovita. Pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler a čili papričku. Opekáme kým zelenina nezačne hnednúť. Vsypeme cícer, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia.
  3. Keď je cícer uvarený, všetko rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Pridáme kokosové mlieko a ak treba aj vodu. Osolíme podľa chuti. Necháme prevrieť a odstavíme.
  4. Na suchej panvici opečieme tenké plátky slaniny a dáme na obrúsok osušiť. Na výpeku opečieme staršie pečivo nakrájané na kocky. Koriandrovú alebo petržlenovú vňať posekáme na drobno. Polievku pred podávaním ozdobíme krutónmi, slaninou a vňaťou. Dobrú chuť :-).