Cibuľový prívarok

Cibuľový prívarok bez múky

Autor receptu: domi454

6
porcií
30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, prepolíme, dáme na malý pekáč trochu vymastený, pečieme v rúre asi 50 minút pri 200 st. C. Mala som menšie zemiaky, preto sam dala pre istotu 3. Na konci som zistila, že 2 kusy stačia.
  2. Ešte za tepla vydlabeme dužinu, ktorú rozmixujeme s 1 dl mlieka a použijeme na zahustenie prívarku.
  3. Cibuľu ošúpeme, prerežeme na polovicu a krájame na rezance. Opražíme slaninu, pridáme rascu a orestujeme cibuľu. Pridáme cukor, soľ, víno, bobkové listy a varíme 20 minút. Prilejeme smotanu a povaríme. Nakoniec zahustíme pomocou zemiakového pyré, podľa potreby dochutíme a chvíľu povaríme.