Chutné slané syrové rožky s jarnou cibuľkou fotorecept
Foto: izabella929
Ak máte radi chrumkavé syrové pečivo, tak toto je najchutnejší syrový rožok s jarnou cibuľkou na posedenie s priateľmi pri pive...rožky sú s kysnutého Zobraziť celý popisAk máte radi chrumkavé syrové pečivo, tak toto je najchutnejší syrový rožok s jarnou cibuľkou na posedenie s priateľmi pri pive...rožky sú s kysnutého cesta a znútra jemné a krehké a zvonku chrumkavé...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
2,5 dkg |
|
0,5 PL |
|
250 ml |
|
0,5 PL |
|
1 |
|
1 dl |
|
125 g |
|
1 ks (na potieranie) |
|
100 g |
|
(vňaťová cibuľka) |
|
Postup
-
1
do miešacej misy som dala droždie,posypala cukrom a zaliala vlažným mliekom...
-
2
keď kvások vykysol, pridala som k nemu žĺtok..
-
3
po malých dávkach múku zmiešanú so soľou...a miešala..
-
4
malými dávkami prilievala olej..
-
5
a napokon pridávala vlažné mlieko...
-
6
dobre som vypracovala cesto...
-
7
cesto som posypala múkou a nechala pol hodinu vykysnúť..
-
8
vykysnuté cesto som rozdelila na 3 časi..
-
9
pripravila plnku...postrúhala syr Eidam a pokrájala na malé kúsky jarnú cibuľku..
-
10
cesto som rozvaľkala do tvaru kolesa,rozdelila na 8 častí a uložila plnku..
-
11
cesto som zrolovala do tvaru rožka...ešte na pracovnej doske som potrela vajcom,posypala rascou a strúhaným syrom.. každé cesto potieram rozšľahaným vajcom na pracovnej doske, tým zabránim, aby sa cesto prilepilo o plech a bolo plackaté...takto sa krásne zdvihne a je nadýchané..
-
12
plech som potrela 125 g.masla ...rožky počas pečenia toto maslo absorbujú a budú úžasne chrumkavé a krehké...
-
13
na potretý plech som uložila rožky a zapla som trúbu na 200st.
-
14
rožky sa piekli 20 min. sú krásne chrumkavé a krehké..
-
15
dobrá patria pri pivečku, tieto rohlíky pochrumká za malú chvíľku...prajem dobrú chuť...
Diskusia k receptu