Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily

Autor receptu: hjarta

Recept je arabská kuchyňa. Irak. Tento chlieb laham, je tradíciou v Iraku. Pečie sa často ako obyčajný chlieb. Chlieb sa je sám, alebo s čajom. Vhodný na raňajky, večere, desiatu, podľa chuti.

10-20
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Priprava recept 1] cibulu si nasekame na drobno, pridame baranie mastne pokrajane na drobno, sol, cukor, muku, drozdie, zelerovu a petrzlenovu vnat nasekanu na drobno. Zmiesame. Vodu prilievame postupne a miesame, miesime. Cesto musi byt stredne huste. Miesime cca 5- minut. Zakryjeme a nechame podkysnut 15 minut. Cesto odlezalo, tak si z cesta urobime zemle strednej velkosti. Panvicu si rozohrejeme. Kazdu zemlu rozvalkame na placku a pecieme na panvici zhuba 5-6 minut z kazdej strany. Chlebiky ukladame na tanier.
  2. Priprava recept 2] suroviny- muka, sol, cukor, drozdie, voda. Zamiesime si cesto, ktore nechame kysnut cca 1h. kysnut. Vsetky suroviny, mlete maso, cibula nasekana na drobno, zelerova a petrzlenova vnat nasekana, koreniny, olej zmiesame. Ked nam cesto nakyslo tak vsetku zmes zmiesame do cesta. Z cesta si tvorime male zemle, ktore si rozvalkame na placky velkosti panvice. Placky kladieme na horucu panvicu a pecieme zhruba 10 + 10 minut z kazdej strany. Chlebiky kladieme na tanier.
  3. Chlebiky je mozne aj mrazit. Potom uz len zohriat a podavat. Dobru chut.